În această dimineaţă un politician a trecut la cele veşnice

124

Consilierul prezidenţial şi istoricul, Zoe Petre a încetat din viaţă pe patul Spitalului Elias din Capitală , la câteva zile după împlinirea vârstei de 77 ani.

„În această dimineață a plecat dintre noi doamna Zoe Petre, Profesorul nostru admirat și iubit. Despre ceea ce a însemnat pentru noi, despre darurile spirituale pe care le-am primit de la ea ca studenți și colegi vom depune mărturie, cu recunoștință și emoție, întotdeauna”, a anunțat Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei, pe Facebook.

Zoe Petre a fost internată recent la Spitalul Elias din Capitală. Ea a suferit un atac vascular cerebral şi a fost internată la terapie intensivă. Zoe Petre (n. 23 august 1940, București- d. 1 septembrie 2017[1], București ) a fost un istoric, publicist și om politic român.

În perioada 1990-1996 a fost decan al Facultății de Istorie a Universității din București. Între 1996-2000, în mandatul Emil Constantinescu, a îndeplinit funcția de consilier prezidențial pentru politică internă și externă.

Zoe Petre este fiica a lui Emil Condurachi (1912-1987), profesor de istorie antică și arheologie la Universitatea București, ulterior director al Institutului de Arheologie și al șantierului de la Histria, respectiv academician. Florica C. Moisil (1909-1977), mama ei, cercetător la Biblioteca Academiei, a fost fiica lui Constantin Moisil, întemeietorul numismaticii științifice în România și sora matematicianului Grigore C. Moisil.

LĂSAȚI UN MESAJ