Un parlamentar de Timiș este sancționat cu pierderea funcției pentru că… nu dă un vot!

563

Se întâmplă în Camera Deputaților din Parlamentul României!
Deputatul PSD de Timiş, Alfred Robert Simonis, a declarat, luni, că pierderea funcţiei de secretar al grupului PSD din Cameră reprezintă o sancţiune pentru decizia sa de a nu vota moţiunea de cenzură. Mai mult, el aratâ că excluderea din PSD, decisă de CExN, este, de această dată, un veritabil şantaj.

„Este disperarea celor care mi-au retras acest sprijin pentru că altfel nu se înţelege urgenţa şi necesitatea acestui demers acum”, a spus Simonis.

psd alfred simonis(20)

El acuză că pierderea funcţiei din grup reprezintă o sancţiune.
„E o sancţiune, evident. Eu am anunţat de când s-a făcut această propunere că nu voi semna şi nu voi vota o moţiune împotriva unui Guvern PSD”, a spus Simonis.
Potrivit acestuia, decizia de excludere, votată de CExN pentru cei care vor susţine Guvernul Grindeanu, reprezintă un şantaj.

„Mi se pare un şantaj, care e pedepsit de Codul penal. Nu poţi să şantajezi un parlamentar să voteze altfel decât îi dictează propria conştiinţă. Sunt convins că nu voi fi exclus pentru că nu-mi exercit votul aşa cum a hotărât partidul. Cetăţenii m-au trimis în Parlament şi votez conform conştiinţei mele”, a spus Simonis.

Deputatul PSD Simonis Alfred-Robert nu va mai ocupa funcţia de secretar al Grupului PSD, însă, îşi păstrează calitatea de membru al grupului.

1 COMENTARIU

  1. care cetateni te-au ales? lista tea ales mai robierto alfriedo .treci acolo la PiRiU-ul luighita diaconu dottore ponta si semiolteanul grindeanu si ne vom scapa de tine un gica contra .

LĂSAȚI UN MESAJ