Un oraș important din vestul țării riscă să fie sufocat de gunoaie! Autoritățile au declarat starea de alertă!

641

800 de tone de gunoaie neridicate de două luni de zile au ajuns să sufoce un important oraş din vestul ţării, autorităţile declarând starea de alertă.

Prefectul din județul Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a spus, marți, că Autoritățile din Orșova au declarat stare de alertă în perioada 8-18 martie din cauza neridicării deșeurilor menajere de la populație din data de 6 ianuarie.

„Întrucât reprezentanții instituțiilor care au participat pe teren la identificarea unor soluții concrete nu au exclus pericolul la care este expusă populația datorită deșeurilor necolectate, am fost de acord cu hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Orșova pentru declararea stării de alertă în perioada 8—18 martie, conform articolului 4, aliniatul 1, litera b și aliniatele 2-5, articolului 24 litera c din OUG nr. 21/2004 privind sistemul național de management al situațiilor de urgență”, a spus Nicolae Drăghiea.

Prefectul a mai spus că, în urma măsurii respective, autoritățile locale din Orșova au obligația ca în zece zile să informeze populația în legătură cu graficul și modul de ridicare a deșeurilor menajere, să identifice soluțiile cele mai eficiente și rapide de colectare și ecologizare a perimetrelor în care deșeurile au fost depozitate.

“Volumul de deșeuri menajere neridicate din Orșova se ridică la aproximativ 800 de tone, cantitate care trebuie colectată și transportată la un depozit ecologic”, a adăugat prefectul.

LĂSAȚI UN MESAJ