Un oraș din Nordul Timișului se laudă cu o piață agroalimentară cum și-ar dori multe orașe cu pretenții, din țară

1156

Eveniment mult așteptat, astăzi pentru locuitorii orașului castanilor, cum mai este cunoscut Făgetul. Autoritățile locale din Făget, alături de invitați de la Consiliul Județean Timiș, au inaugurat astăzi cea mai nouă piață, unicat în România.

Investiția, cu totul inedită, constă în 336 de locuri exterioare de desfacere de produse, precum si 22 de spaţii interioare. Instalațiile sanitare, electrice si pluviale ale vechii piețe au fi refăcute, menţinându-se racordurile existente. Căile de acces către piaţă au fost reabilitate şi s-a realizat şi un pavaj nou.

În clădirea (cu parter şi cu etaj) componentă a pieței, au fost realizate patru zone de expunere a produselor, au fost amenajate grupuri sanitare pentru femei şi bărbaţi şi s-au creat spaţii de birouri. Suprafaţa desfăşurată a acesteia are circa 430 metri pătraţi.

Evenimentul a fost onorat cu prezența de liderii politici făgețeni și naționali, printre ei, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, vicepreședintele CJT Adrian Stancu, senatorul liberal Alina Gorghiu, Valeriu Tabără, Cetățean de Onoare al Făgetului, primar din zona de est a județului, Nicolae Robu, președinte PNL Timiș și primar al Timișoarei și mulți alți lideri politici și administrativ din Timiș.

„Este o investiție foarte importantă pentru Făget, după centrul civic și alte lucrări de infrastructură și la fel cum am fost întrebat în alte rânduri, cea mai importantă investiție a Făgetului pot să spun că ea nu s-a întâmplat încă”, a declarat pentru Redeșteptarea primarul Făgetului, Marcel Avram.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, a remarcat că „Este o investiție pentru viitor și pentru tot ce înseamnă producători din zona Făgetului, dar nu numai, pentru că aceasta atrage și gospodari din zona Lugojului. Piața e a făgețenilor și trebuie considerată ca atare”.

Începând de mâine, piața agroalimentară va fi deschisă tuturor celor care au de comercializat ceva.

Foto: redesteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ