Ca la noi, la nimeni! Un oraș din Banat a rămas fără unități medicale, din lipsă de personal specializat

2235

După ce cu câteva luni în urmă, din lipsă de personal specializat, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Caraş-Severin a dispus închiderea spitalului din localitate, acum şi centrului de permanenţă i-a fost sistată funcționarea pe același considerent, a declarat pentru Radio Reşiţa primarul Gheorghe Românu. Primăria Anina face disperată demersuri către DSP şi Prefectura judeţului, dar se luptă cu morile de vânt, mai susține edilul.

Contactat telefonic, medicul Dragoş Luca – directorul DSP Caraş-Severin a declarat că, nu are nicio vină în ceea ce priveşte închiderea centrului de permanenţă, cauza fiind lipsa medicilor de familie care nu doresc să se asocieze şi să-şi practice meseria la Anina. Este nevoie ca maximum cinci medici de familie să se asocieze pentru a putea funcţiona un centru de permanenţă, a mai subliniat medicul Dragoş Luca.

Una peste alta, orașul Anina se află la o distanţă considerabilă faţă de alte localităţi urbane din Caraş-Severin, iar în caz de necesitate urgenţele nu pot fi rezolvate în timp util, existând o singură autosanitară, uzată din toate punctele de vedere, care nu poate face faţă la intervenţii simultane, a mai spus primarul Gheorghe Românu.

sursă: radioresita.ro

2 COMENTARII

  1. In anii 60, spitalul din ANINA era aprovizionat cu medicamente parasutate luna de luna din avion! Azi lasam, un oras simbol si dascal a industriei romanesti , i-l lasam in ghena nepasarii!

  2. Domnul doctor Dragoş Luca nu ştim de ce se află în acea funcţie dacă nu are ce face. De fapt el nu face nimic în afară că mănâncă un salariu din banii contrubuaililor de la Anina. Şi asta e destul pentru el. În rest nu îl interesează. Dacă nu el şi nici instituţia pe care o conduce nu se ocupă de sănătatea publică din judeţ, cine să se ocupe ? Poat se scoală Ceauşescu din mormânt.

LĂSAȚI UN MESAJ