Un ONG vrea să cumpere o rampă mobilă pentru timișorenii în scaun rulant

116

„Vreau și eu să urc” – acesta este numele unui proiect inedit inițiat de Asociația „Ceva de Spus” din Timișoara, în cadrul căruia și-a propus să cumpere o rampă mobilă pentru persoanele în scaun rulant.

O astfel de rampă costă aproximativ o mie de euro, motiv pentru care voluntarii din cadrul asociației au nevoie și de sprijinul oamenilor cu suflet mare pentru a materializa acest proiect.

„Ceva de Spus” atrage atenția asupra faptului că orice treaptă poate fi o barieră de netrecut pentru o persoană cu dizabilități motorii. Instituțiile nu au rampe sau lifturi ori rampele sunt mult prea abrupte, scările fiind obstacole zilnice pe care persoanele cu dizabilități sunt nevoite să le escaladeze.

În prezent, lipsa accesului este unul din principalele obstacole cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. Acest lucru duce la excluderea lor din viața comunității. Pentru ca toate persoanele cu dizabilități să aibă acces în mod egal, Asociația Ceva de Spus își propune achiziționarea unei rampe mobile destinate utilizatorilor de scaun rulant. Sperăm ca achiziționarea unei rampe mobile să fie un prim pas și un semnal de alarmă pentru autoritățile locale în ce privește accesibilizarea„, transmite ONG-ul.

„Ceva de Spus” este o asociație de autoreprezentanți din Timișoara care luptă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. Mai multe informații despre proiectul „Vreau și eu să urc” se găsesc AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ