Un om de afaceri a cumpărat utilajele şi dotările dintr-un aeroport nou din Germania. Ele vor ajunge în vestul țării

433

Omul de afaceri Gabriel Olariu este hotărât să autorizeze cât mai repede aeroportul din Caransebeş, pe care l-a preluat recent.

În urmă cu câteva zile, în cadrul unei licitaţii internaţionale, Gabriel Olariu a achiziţionat două treimi dintr-un aeroport din Germania, contra sumei de 1,5 milioane de euro. Este vorba despre Parchim Internaţional, construit de investitori chinezi, în regiunea Mecklenburg. Aeroportul nu a funcţionat nicio zi, iar utilajele şi dotările sunt noi.

“Au investit în acest aeroport vreo 50 de milioane de euro, dar nu au mai ajuns la un acord cu statul german în privinţa taxelor şi au decis să se oprească cu investiţia, în 2016. Aeroportul trebuia să fie unul dintre cele mai moderne din această regiune şi era prevăzut să fie aeroportul internaţional pentru persoane, dar şi pentru zboruri cargo. Tehnica este toată europeană, nu este chinezească. Noi am cumpărat din aeroport tot sistemul de securitate, toate aparatele cu raze, benzile transportoare, detectoarele de substanţe explozive de droguri. A fost o licitaţie internaţională şi am concurat cu aeroporturi mari din Europa. Noi am luat 50 de produse din 125, dar ca pondere noi am făcut cea mai mare achiziţie”, declară omul de afaceri bănăţean.

Gabriel Olariu mai spune că tot ce a cumpărat va ajunge şi va fi montat pe aeroportul pe care îl reabilitează la Caransebeş, în judeţul Caraş-Severin.

Sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ