Un nume celebru visează să devină patronul unei echipe de fotbal din Timișoara

222

Florin Călinescu vrea să fie patron de club: „Să mor într-un fotoliu cu rotile, să văd orașul câştigând campionatul. Ăsta e visul meu”

Actorul și omul de televiziune Florin Călinescu (65 de ani) spune că visul lui e să înființeze o echipă de fotbal la Timișoara, care să cucerească titlul în România.

Invitat în prima seară a festivalului Flight Film, desfășurat în acest weekend în Timișoara, la Iulius Garden, fostul jurat de la emisiunea Românii au Talent a dezvăluit că visează la înființarea unei echipe de fotbal în Timișoara, care să ajungă în vârful fotbalului românesc.

Florin Călinescu: „Visul meu e să fac o echipă de fotbal la Timișoara”

„Nu trebuie să mă stabilesc aici, am casa mea aici. Ăsta e visul meu. Să mă întorc acasă şi să fac o echipă de fotbal. Una ca FC Barcelona. Să se cheme FC Timişoara. Să mor într-un fotoliu cu rotile, să văd Timişoara câştigând o dată campionatul României. Fără echipă de fotbal, Timişoara e moartă. Îşi fac echipă Clinceni, Mioveni, Voluntari…

Timişoara, care se dă exemplul României, să nu poată face o investiţie, nu pot înţelege. E vorba şi de suporteri. I-am mai întrebat o dată, câţi iubesc echipa în oraşul ăsta? Mi-au răspuns că sunt şi 200.000. Daţi, măi, un euro fiecare. Dacă ar pune un euro fiecare, s-ar putea face o echipă. Dar fără orgolii”, a declarat Călinescu, citat de Adevărul.

În prezent, Timișoara nu are echipă de fotbal în Liga 1, dar are două formații în al doilea eșalon din fotbalul românesc. Este vorba despre Politehnica și Ripensia Timișoara.

Cum i-a fost propus un blat în Liga 1 lui Florin Călinescu

În trecut, actorul și omul de televiziune a fost implicat serios în fotbalul românesc, fiind aproape de cei de la Rocar. El a dezvăluit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” cum i-a fost propus un blat.

„La Rocar am ajuns pentru că aveam o prietenie bizară. Pentru mine prietenia nu e selectivă. Gheorghe Florea era ospătar pe la Orșova și în tinerețe mi-a dat doi mici și-o bere. Lui i s-a părut că sunt pe cai mari la ProTV… Eu am venit cu drag, dar am zis că nu fac nimic.

Și veneau oameni celebri și-mi ziceau: «Băi, batim la mini și bați tu la tini. Așa stăm în Divizie. Ce te strofoci atât?!». «Nu, că noi jucăm pe teren». «Dacă joci pi tiren o să cazi, Florine!»”, a dezvăluit Călinescu un dialog purtat cel mai probabil cu Gheorghe Ștefan, patron la Ceahlăul Piatra Neamț.

Acesta a continuat povestea implicării în fotbal: „În primul meci jucat pe Giulești am bătut cu 3-2. A fost senzație. Cu Steaua am făcut 2-2 și s-au pus pe noi. Am văzut cum se distruge o echipă cu arbitrul, cu antrenorul, cu jucătorii, cu Federația… Am învățat de la Gino Iorgulescu, cel care-mi zicea de arbitri. De Corpodean, de Zotta, sunt mai mulți… Când îi aveai p-ăștia, n-aveai nicio șansă.

Era clar că sunt niște lucruri acolo… Am picat în B mândri, pe teren, pentru că n-am vândut niciun minut. Erau echipe care făceau trei schimbări la pauză, iar prin repriza a doua doi ieșeau că aveau întindere… Cum să demonstrezi asta?”.

Rocar a evoluat pe prima scenă a fotbalului românesc două sezoane. Primul sezon sub patronatul lui Gheorghe Nețoiu, iar al doilea sezon avându-l patron pe Gheorghe Florea, om de afaceri, patron în același timp al echipei Fulgerul Bragadiru din liga secundă. Echipa a retrogradat în 2001 în liga secundă.

Sursa: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/florin-calinescu-echipa-timisoara-640000.html

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ