Un nou roman SF, semnat de colegul nostru, Daniel Botgros, în colecția Insolit a Editurii Eurostampa VIDEO

589

”Un titlu superb – Adam. O scriitură densă, cu dialoguri vii, o lume a posibilului, a resetărilor, notează revista Helion. Un autor matur, al cărui stil captivează, Daniel Botgros. El semnează romanul Adam, apărut în colecția Insolit a editurii Eurostampa, colecția coordonată de Cornel Secu și Lucian Vasile Szabo. Adam este o carte importantă a SF-ului românesc din ultimii ani.”

„Perfecțiunea artificialității, din lumea descrisa de autor, nu se compară cu nimic, scrie despre carte Lucian Merișca, unul dintre cele mai importante nume din SF-ul românesc.Poate, cu Paradisul… O Realitate Virtuala de Vis Real din care nu ai mai vrea să te trezești… O carte pretențioasă și în același timp plăcută la citit, așa cum este stilul lui Daniel Botgros. Un Hard-SF visător, cum numai sensibilul autor știe să croiască. Natura și tehnologia, amândouă, duse la extrem, până acolo unde tehnologia devine o a doua natură – iar natura, vizibil, transparent, are toate componentele unui mecanism sau ale unui soft perfect programat. Descriere, acțiune, invenție, premoniție. (…) Cartea lui Daniel Botgos, este un avertisment. Dacă nu ne redescoperim noi înșine umanitatea din noi – pentru a ne suporta ca oameni, dacă nu ca prieteni – precum in Solarienii lui Asimov – atunci va trebui, poate, să așteptăm alte mii de ani înainte ca urmașii noștri, complet diferiți de noi, să își aducă aminte… De cine? De ce?… De niște eroice vremuri imaginare… Și să oficieze, poate, stranii ritualuri mecanice, în care vor cânta în cor, peste eoni de înțelegere și timp: OMUL s-a resetat! Adevărat s-a resetat!…”

Daniel Botgros a debutat în 2001 cu un volumul de proză scurtă, intitulat ”Îngerul înfiat”. Au urmat apoi ”A doua vârstă a lutului” , carte de reportaje, ”Subiectivisme”, eseuri și ”Jurnalism simbiotic,” despre direcțiile jurnalismului actual. Este jurnalist profesionist din 1990. Activează în presa scrisî și televiziune. A înființat, în 1984, cu sprijinul scriitorului Lucian Merișca, Clubul Atlantis.

Romanul Adam va fi lansat în 14 iunie, de la ora 18.30, la Librăria Cartea de Nisip din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ