Un nou RATT pentru atragerea fondurilor europene

366

Regia Autonomă de Transport Timişoara îşi schimbă denumirea şi personalitatea juridică. Astfel, transportul în comun va fi gestionat nu de o regie autonomă ci de o societate comercială, care se va numi Societatea de Transport Public Timişoara.

Acţiunile care vor forma societatea vor aparţine 100% Consiliului Local Timişoara. Schimbarea este necesară, spun autorităţile, pentru a accesa fondurile europene.

„Schimabrea formei juridice de organizare duce la posibilitatea accesării fondurilor europene pentru finanţarea diverselor programe de modernizare a infrastructurii serviciilor comunitare de utilităţi publice. (…) România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene are obligaţia de a ridica nivelul calitativ al serviciilor publice astfel încât standardele impuse de Uniunea Europeană să fie atinse”, se arată într-un proiect de hotărâre de pe site-ul Primăriei Timişoara.

Urmează ca proiectul să fie inclus în viitorul plen al Consiliului Local Timişoara, iar aleşii timişoreni vor fi cei care decid dacă schimbă într-adevăr sau nu denumirea RATT.

LĂSAȚI UN MESAJ