25.9 C
Timișoara
sâmbătă 13 iulie 2024

Un nou eșec la echipa studențească

Divizia a treia e tot mai aproape: Politehnica – FC Braşov 1-2

Politehnica Timişoara a pierdut primul joc al dublei din barajul de menţinere în Liga 2. FC Braşov s-a impus azi cu 2-1 pe arena „Ştiinţa”, după ce echipa noastră a deschis scorul devreme prin Doru Andrei.

Andrei a punctat în minutul 6 dintr-o lovitură liberă bine executată şi lucrurile păreau să meargă în favoarea alb-violeţilor. Mai mult, putea fi 2-0 din minutul 17, când lovitura de cap, cu pământul, expediată de Bocşan a făcut ca balonul să salte puţin peste transversală. Încă din minutul 25 alb-violeţii au trebuit să efectueze o modificare, prin accidentarea lui Oanea.

Repriza secundă a început în schimb foarte prost. În minutul 53 Negrean a egalat cu o execuţie cu călcâiul din faţa porţii. Poli a revenit cu ocazii importante la poarta lui Popescu. În minutul 58 Gerbi a trimis cu capul puţin peste ţintă, apoi Ursu (62) a ajuns o minge la colţul lung, dar realuarea din prima a fost iarăşi peste poartă. Iar din minutul 67 a fost 1-2, după ce Piper a trimis plasat în stânga lui Păduraru din marginea careului. Pe final echipa noastră a atacat cu mingi aruncate direct spre careul advers iar acelaşi Erik Gerbi a trecut pe lângă egalare în două ocazii. În minutul 83 a reluat în transversală cu o deviere cu capul iar în ultimele momente ale jocului a şutat din voleu din interiorul careului, dar peste poartă.
Returul este programat peste o săptămână, sâmbătă, 21 mai, pe stadionul Tineretului, din Braşov.

POLITEHNICA: Păduraru – D. Radu, Mera (cpt.), Bocşan, Oanea (25, Pamfile) – Bîrnoi, Lazăr (46, Gerbi), Ignea, D. Andrei (78, Vukoje) – Iamandache (64, Bakoş), Ursu. Pe bancă: Murariu, Devenish-Meares – Plumbuitu, Huminic şi Rogosic. Antrenor: Nicolae Croitoru.
FC Braşov: L. Popescu – Gherghe, Fustar, Burlacu – Drăgoi, Piper (90+2, H. Popa), V. Constantin (90+2. Leonte), Dumbravă (cpt.) – Lambrinoc (66, Iorga), Angelov (85, B. Roșu), Negrean (66, Lascu). Pe bancă: Mutu – El Azzouzi, Toderaşcu şi V. Mihalcea. Antrenor: Călin Moldovan.

Declaraţii Nicu Croitoru şi Călin Moldovan
Nicolae Croitoru: „Nu ar mai fi prea multe de zis, cert e că nu trebuia să ajungem în situaţa asta. Deja este un film care se repetă. Începem bine jocul, am făcut 1-0, am avut şi ocazie de 2-0, după care după pauză totul s-a rupt. Am primit două goluri, destul de uşor zic eu şi, deşi eram avertizaţi, au jucători care centrează foarte bine, au atacanţi de calitate, dacă în prima repriză am reuşit să blocăm lucrurile astea, în repriza a doua nu am mai reuşit şi totul s-a năruit. Ne-am pierdut luciditatea, am fost haotici în tot ce am făcut”

Despre supărarea suporterilor care au venit la vestiare: „Nu ştiu exact ce s-a întâmplat, nu am fost afară, sigur au tot dreptul să fie nemulţumiţi, rezultatele nu au fost cele care trebuiau să fie, nici calitatea jocurilor nu a fost cea care trebuia să fie. Şi nu este vorba doar de un joc, este o serie destul de lungă de jocuri”
„Este greu de explicat, lucrăm bine la antrenamente, venim la joc şi e altceva”

„Am fost motivaţi, chiar şi la pauză discutăm, că suntem în grafic, trebuie să rămânem la fel de motivaţi, va trebui să ne mai căutăm situaţii să mai înscriem şi un al doilea gol, dar, ceva se întâmplă de fiecare dată. Sigur, poate au fost şi accidentările, care astăzi chiar au venit în lanţ una după alta, schimbările pe care le-am făcut, le-am făcut doar pe accidentări, forţaţi de situaţia din teren, dar nu e nicio scuză, nu avem voie să avem nicio scuză… E greu de crezut că poţi să ai patru schimbări pe accidentări…”
Despre absenţa lui Sîntean: a acuzat dureri la genunchi.
Călin Moldovan: „Nu s-a schimbat nimic (n.r. la pauză), am intrat poate puţin ezitant, am făcut un cadou adversarilor. Am luat gol din fază fixă. Ştiam că sunt foarte periculoşi la faze fixe, atât prin executanţii pe care-i au, cât şi prin talie, dar după ce am luat golul eu spun că am echilibrat jocul, am fost echipa pozitivă, care a încercat să joace. Sigur a fost un joc lipsit de ocazii, până în final, când iarăşi gazdele au avut o ocazie mare într-adevăr, iarăşi la fază fixă… Dar eu spun că jocul a fost echilibrat, am fost echipa mai pragmatică. Felicit băieţii pentru marele caracter de care au dat dovadă astăzi. Sunt nişte băieţi de o înaltă ţinută moral. E o victorie importantă, dar nu decisivă. Suntem la pauză cum ar veni, avem avantaj. E clar că sub nicio formă nu vom aţipi, nu vom adormi şi sunt conştient că vom avea parte de un meci greu. Va fi un meci echilibrat, aşa cum am spus-o înainte de meci, nu se va decide nimic după prima manşă. Sigur, am câştigat, avem un ascendent moral, dar vom face tot ce depinde de noi să ne păstrăm acest avantaj şi după al doilea meci”

„Am spus că am jucători de înaltă ţinută morală, jucători de caracter, care au reuşit să treacă peste micile probleme pe care le avem şi să-şi facă meseria aşa cum trebuie. Încă o dată îi felicit. Să ajungă şi la ei mesajul: mai avem încă o repriză de jucat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cu un stat îngropat în datorii, 2025 se anunță un an teribil pentru români

București. Taxe și impozite mai mari de așteaptă anul viitor, după alegerile parlamentare și prezidențiale, conform experților în economie. Guvernul nu a reușit să...

Timișorenii ajung în valuri la Urgențe din cauza caniculei

Canicula a dus la creșterea numărului de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Cei mai mulți dintre pacienții care au avut...

Citește și :