Un medicament esențial, care costă 9 lei, vândut la pachet cu măști de protecție în valoare de 300 lei

2989

Mai mulți băimăreni care au nevoie de tratament cu Euthyrox au mărturisit că au găsit medicamentul la o farmacie din Baia Mare, dar aceasta le condiționează comanda medicamentului și de comanda unei cutii cu 50 de măști, la prețul de 300 de lei.

Asta în condițiile în care medicamentul în cauză costa sub 10 lei. “Când m-am dus la farmacie mi-au spus că îmi comandă Euthyroxul dar că trebuie să comand și o cutie de măști de 300 lei, cu 50 de bucăți. Nu se poate așa ceva! Acum găsești și măști cu 1,5 lei sau 2 lei. Eu trebuie să dau practic 300 lei ca să-mi pot lua medicamentul cre costă 9 lei! Este o farmacie pe bd. Traian. Farmacista a spus că poate să-mi comande, dar depozitul condiționează medicamentul de comanda de măști. Nu am pățit numai eu așa. Mai am o colegă de servici căreia i s-a întâmplat la fel”, reclamă o băimăreancă.

Conducerea Colegiul Farmaciștilor Maramureș susține că astfel de practici sunt de condamnat și că nu se poate ca achiziția de medicamente să fie condiționate de cumpărarea de măști. Nici explicația că ele nu pot fi comandate decât împreună nu stă în picioare. “Așa ceva nu este corect. Este o minciună. Măștile se comandă de la depozite tehnico-medicale. Acestea nu au voie să pună pe piață medicamente. Măștile se comandă dintr-o parte, iar medicamentele din alta. Sigur că dacă te-ai stocat cu măști, acum vrei să le vinzi. Nu este voie să condiționezi niciun medicament. Astfel de practici trebuie sancținate. Astfel de lucruri nu o să vezi niciodată la o farmacie individuală”, a declarat Simina Timiș, președintele Colegiul Farmaciștilor Maramureș.
Sursa: axanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ