Un medic, un ambulanțier și un intermediar, prinși în flagrant în timp ce luau mită pentru eliberarea unui certificat fals de vaccinare

201

Un medic, un ambulanțier și un intermediar au fost prinși în flagrant, în Dolj, în timp ce luau mită pentru eliberarea unui certificat fals de vaccinare. Cei trei au fost reținuți, iar anchetatorii susțin că este vorba despre o rețea care funcționa din vara anului trecut.

La percheziții au fost identificate sume considerabile de bani în lei și valută, un număr important de bonuri valorice/tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă, precum și adeverințe de vaccinare anti-Covid.

Clienții ofereau între 100 și 250 euro pentru un certificat de vaccinare cu un vaccin în doză unică, fără vaccinare reală.

„Activitatea infracțională a fost documentată pentru perioada august 2021 – prezent, stabilindu-se că, în acest interval de timp, numeroase persoane au beneficiat de certificate de vaccinare fictivă. În fapt, doritorii erau racolați de intermediari, care le preluau documentele de identitate și le trimiteau către ambulanțier. Acesta le direcționa către medicul de familie care efectua implementarea în baza de date și elibera adeverința de vaccinare. Din suma de bani oferită cu titlu de mită în schimbul acestui serviciu, primul intermediar își oprea o mică parte, iar restul era împărțit de către ambulanțier și medic. De altfel, în cursul zilei de ieri (luni, n.red.), înainte de activitatea de flagrant, în numai o oră, medicul a implementat în baza de date un număr mare de persoane beneficiare care nu efectuaseră în mod efectiv niciun vaccin anti-Covid”, se arată în comunicatul procurorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ