Un medic a tăiat din greșeală alt picior decât cel bolnav al unui pacient! Ce s-a întâmplat, apoi, cu chirurgul întrece orice formă de imaginație

5208

Caz șocant în Austria. O doctoriță a tăiat piciorul greșit al unui pacient. Un tribunal l-a amendat pe chirurg pentru această greșeală, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al tribunalului din orașul Linz, din nordul orașului, scrie The Citizen.

În timp ce inculpata în vârstă de 43 de ani a spus că acțiunile sale s-au datorat unei „erori umane”, judecătorul a găsit-o vinovată de neglijență gravă și a amendat-o cu 2.700 de euro (3.060 de dolari), a spus purtătorul de cuvânt. Chirurgul marcase piciorul greșit al pacientului în vârstă de 82 de ani pentru amputare înainte de operație. Totul s-a petrecut în luna mai, în orașul central Freistadt.

Și-a dat seama că a greșit abia după două zile

Mai mult, doctorița și-ar fi observat abia la două zile după efectuarea intervenției chirurgicale. Instanța a acordat 5.000 de euro daune plus dobânzi văduvei pacientului, care a decedat înainte ca dosarul să ajungă în instanță.

Chirurgul a spus că a existat o eroare în lanțul de control în sala de operație. De atunci, s-a mutat într-o altă clinică și poate face recurs la hotărâre. Conducerea instituției implicate a declarat într-un comunicat că „au fost analizate în detaliu cauzele și circumstanțele acestei erori medicale”, procedurile interne discutate cu echipa și instruirea oferită.

Sursa: https://m.dcnews.ro/o-doctorita-a-taiat-piciorul-gresit-al-unui-pacient-a-fost-doar-amendata-si-opereaza-in-continuare_848274.html

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ