Un liceu din Timișoara este pe cale de a fi desființat. Clasele de învățământ vor fi distribuite către alte școli

3613

Consilierii locali au luat o decizie radicală în cazul unei școli din Timișoara. Este vorba despre Colegiul Tehnic “Ion Mincu” cu învățământ, primar, gimnazial și profesional, ar putea fi desființat.

Consiliul Local Timișoara a decis reorganizarea școlii prin distribuirea claselor către alte unități de învățământ. Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, clădirea liceului “Ion Mincu” ar putea reveni Colegiului “Nikolaus Lenau”.

“Clasele de învățământ primar și gimnazial urmează să intre în structura Școlii Generale nr. 24 care este, nu doar foarte aproape, dar și mult mai mare și cu o problemă reală de spațiu. Clasele vocaționale de arhitectură vor merge către Liceul de Arte Plastice care astfel va avea două domenii foarte apropiate din punct de vedere al viitorului și al materiilor care se predau[…]. Clasele de electronică urmează să meargă către Liceul Ungureanu care are un număr mai mare de astfel de clase și care are un astfel de profil. Clasele de construcții vor merge către Colegul Tehnic de Vest, respectiv liceul tradițional de construcții”, a explicat Dan Diaconu.

Directorul Colegiului Tehnic “Ion Mincu”, Ionel Dima, a susținut, în fața consilierilor locali, menținerea școlii în actuala formulă. Ionel Dima a explicat că școala nu abuzează de resursele locale și nu face de rușine Timișoara.

“Nu văd motivul pentru care 1.000 de copii să fie scoși dintr-o clădire ca să intre alți 1.000 sau câteva sute sau mai mulți elevi”, a declarat directorul Colegiului Tehnic “Ion Mincu”.

Conducerea Primăriei Timișoara a precizat că decizia CLT nu va duce la desființarea niciunui post de cadru didactic. Primarul Robu a declarat că hotărârea CLT a fost primul pas, dar Inspectoratul Școlar și-a dat deja acordul pentru reorganizare.

sursă: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ