Un liceu din Timiș are rata de promovabilitate de 100%, la Bacalaureat

1040

Numărul elevilor de clasa a XII-a care au luat în acest an peste șase la examenul de Bacalaureat este mai mic decât anul trecut.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct al județului Timiș, Francisc Halasz, puțin peste 66 la sută dintre elevi au promovat BAC-ul, fiind și trei medii de 10.

“Înseamnă o scădere față de anul trecut cu peste 2%. Din cei 4.150 de elevi care s-au înscris la Bacalaureat s-au prezentat 3.908. Am avut și trei medii de 10, câte un elev de la Liceul <Carmen Sylva> din Timișoara, Liceul <Lucia Hașdeu> din Lugoj, respectiv <Constantin Diaconovici Loga> și pe diverse materii din care s-a dat examen am avut în ur de 250 de note de 10, ceea ce este un lucru îmbucurător”, spune Francisc Halasz.

Inspectoratul Școlar a făcut și un top al liceelor. Liceul Teoretic Grigore Moisil este din nou primul, având o rată de succes de sută la sută.

“Cel mai bun rezultat  a fost obținut de Liceul <Grigore Moisil> din Timișoara cu promovare de 100%. Avem două licee cu promovare de peste 98,5%, este vorba despre <Colegiul Național Bănățean>, respectiv Liceul <C.D.Loga>. Următoarele sunt liceele <William Shakespeare>, <Ana Aslan>, <Carmen Sylva>, <Jean Louis Calderon>, <Nikolaus Lenau>. La coada clasamentului se situează Liceul Tehnologic <Petre Mitroi> din Biled, cu procent de promovare zero. Aici am avut opt candidați înscriși din care s-a prezentat la examen unul singur și acela fără folos”, spune Francisc Halasz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ