Un hotel celebru la nivel mondial, scos la licitație de fiscul din Banat!

1321

ANAF scoate la licitație Hotelul Decebal din Băile Herculane, fostul Hotel Franz Iosif, construit în 1865. Hotelul, cu o suprafață desfășurată de 7.070 de metri pătrați, se află în stare avansată de degradare, dar este în curs de restaurare. Prețul de la care Fiscul pornește licitația este de 5,65 milioane de lei, fără TVA.

Potrivit site-ului Primăriei Băile Herculane, hotelul este bântuit de o fantomă care ar păzi o comoară romană. Hotelul aparține firmei Microroyal, din Timiș, având ca domenii de activitate producția de mobilă, construcții și hotelier, iar Fiscul execută silit acum clădirea din stațiunea Băile Herculane pentru a recupera din datoriile de 2 milioane de lei ale Microroyal către stat, potrivit celor mai recente date furnizate de ANAF.

Hotelul are 4 niveluri, demisol, parter și două etaje, iar suprafața totală de teren aferentă este de 2.651 metri pătrați, din care 805 metri pătrați de teren liber de construcții.

Licitația va avea loc pe 25 iulie, la sediul Administrației pentru Contribuabili Mijlocii constituită la nivelul Regiunii Timișoara.

Fantoma de la hotel

hotel-decebal-herculane-fantoma

Site-ul primăriei Băile Herculane informează că în localitate sunt disponibile și „atracții turistice locale mai puțin obișnuite”. „În topul celor <10 hoteluri bântuite>, realizat de America Tours în perioada 2010-2011, la poziția a patra, se găsește Hotelul Decebal din Piața Hercules, prezentând fantoma unei femei, imortalizată de un cuplu de turiști. O legendă locală spune că sub fundațiile Hotelului Decebal, vechi de 150 de ani, s-ar ascunde o comoară romană, păzită de această fantomă, pentru a ține departe căutătorii de comori”, susține Primăria.

hotel-decebal-herculane-2

 

Sursa: Profit

LĂSAȚI UN MESAJ