Un grup de studenți din Timișoara pe cale să dea lovitura pe piața telefoanelor mobile! Cum anume…

4166

Un grup de studenți din Timișoara ar putea să dea lovitura pe piața de telefoane mobile. Ei i-ar putea scăpa de o grijă pe utilizatorii de telefoane mobile. Tinerii lucrează de peste două luni la un dispozitiv fără fir de încărcare a bateriei telefonului. Prototipul va putea încărca simultan până la 8 telefoane, atunci când va fi gata. Studenţii cred că ar fi chiar o afacere bună dacă l-ar vinde celor care deţin restaurante, de exemplu, sau în universități, conform unui material prezentat de Digi24 Timișoara.

Studenţii respective au investit timp și bani, dar au şi așteptări pe măsură. „Momentan, am intrat în fondurile noastre persoanele. Ne descurcăm cât de cât până acum, sperăm că o să începem să primim și ajutor și vrem să terminăm un produs, un prototip care să putem să îl prezentăm, să fie și comercial”, explică pentru Digi24 Timișoara, Andrei Dungan, student în anul al III-lea la ETC.

Încărcătorul fără fir pentru telefoane ar putea fi util în mai multe locaţii, spun tinerii. Pasiunea studenţilor îi face să mai lipsească uneori de la cursuri, dar profesorii sunt îngăduitori cu ei.

„M-am bucurat că mi-au spus despre ce lucrează, i-am văzut pasionați. Nu mi-au spus că vor lipsi pentru că lucrează la proiect, dar mi-au spus despre proiect ceea ce e mare lucru. Pasiunea mereu am apreciat-o și am sprijint-o”, a spus şi Dan Lascu, profesor în cadrul Facultății de Electronică și Telecomunicații.

Proiectul echipei Qivee va fi prezentat în următoarea perioadă în mai multe competiții locale și naționale. Deocamdată, studenții nu au făcut un calcul cu privire la prețul unui încărcător fără fir. Cert este că până la sfârșitul lunii mai va putea fi achiziționat.

LĂSAȚI UN MESAJ