Un grup de automobiliști austrieci străbate țara în mașini ‘oldtimer’! De la Viena în Turul României via Timișoara.

76

Timișorenii care s-au plimbat în această dimineață prin Piața Victoriei au avut ocazia să admire mai multe automobile vechi expuse în centrul orașului.

Un grup de automobilişti austrieci pasionaţi de oldtimer a dat startul celei de-a doua ediţii a Turului României. Participă 15 autoturisme de modele diverse, construite pe parcursul a 50 de ani şi cu capacităţi ale motoarelor care acoperă o plajă foarte mare: de la 36 la peste 200 de cai putere.

Cea mai veche maşină este un Volkswagen din 1967, iar cea mai nouă un Porsche din 2017. Provocarea cea mai mare este desigur pentru şoferul bolidului care trebuie să ruleze cu o viteză maximă de 90 km/h pentru a permite şi vehiculului-broscuţă să ţină pasul.

Convoiul a pornit, ieri, de la Viena şi a ajuns, aseară, la Timişoara. Pe perioada în care maşinile au fost expuse în faţa Operei, şoferii au profitat de ocazie ca să viziteze Catedrala Mitropolitană.

Convoiul a pornit spre Sibiu imediat după prânz. Traseul include cetatea medievală de la Sighişoara, Şoseaua Transfăgărăşan, Mănăstirea Horezu, Şoseaua Transalpina, Castelul Corvinilor de la Hunedoara şi Mănăstirea Maria Radna unde maşinile vor fi sfinţite, înainte să porneasă la drum înapoi spre Austria. Excursia pe teritoriul României încheie la Timişoara, sâmbăta viitoare, când autoturismele oldtimer vor fi din nou expuse în Piaţa Victoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ