Un general faimos va preda curând cursuri la o universitate din Timișoara!

641

Fostul prim adjunct al șefului SRI, Florian Coldea, va susține conferințe sau cursuri la masteratul de Studii de Securitate Globală la Universitatea de Vest Timișoara (UVT), o decizie finală urmând să fie luată peste două săptămâni, în ședința Senatului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decanul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Vest Timișoara, Robert Reisz, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că este important pentru studenți să intre în contact cu cineva care are experienţă în domeniu.

”Noi avem un masterat de Studii de Securitate Globală unde avem invitați experți externi care au experiență în domeniu, care vorbesc în cunoștință de cauză. În acest context l-am invitat și pe dl. Coldea. Încă nu s-a clarificat care va fi varianta finală, fie să țină un curs, fie să țină două sau trei conferințe pe parcursul semestrului, o decizie urmând să fie luată în ședința Senatului UVT peste două săptămâni. Nouă ne-ar conveni oricare dintre cele două variante, important fiind ca studenții noștri să intre în contact cu cineva care are o expertiză în acest domeniu. În cazul în care va susține cursuri, dl. Coldea va fi remunerat în regim de plată cu ora”, a spus Reisz.

Potrivit acestuia, Consorțiul ”Universitaria”, din care fac parte UVT, UBB Cluj-Napoca, Universitatea București, ASE București și Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a semnat un protocol cu Academia Națională de Informații în condițiile în care au programe de studii de securitate și au nevoie de experți în domeniu.

Fostul prim-adjunct al şefului SRI, generalul Florian Coldea, predă două ore pe săptămână şi la Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) cursul de masterat ”Intelligence şi decizie politică”, având statut de cadru didactic asociat şi fiind remunerat în regim de plată cu ora.

LĂSAȚI UN MESAJ