Un fost primar din Timiș trimis în judecată pentru corupție

534

Fostul primar din Peciu Nou, Ioan Fărcălău, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada februarie 2014 – ianuarie 2015, Fărcălău Ioan, în calitate de primar al comunei Peciu Nou, județ Timiș, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de suma de 403.650 lei reprezentând 4,5% din valoarea unor contracte pe care acesta urma să le încheie cu primăria respectivă.
În schimbul banilor respectivi, Fărcălău i-a promis omului de afaceri că va depune toate demersurile pentru ca acele contracte să fie încheiate cu firma sa. De asemenea, inculpatul urma să își exercite atribuțiile de serviciu în așa fel încât contractele respective să se desfășoare în bune condiții pentru firma omului de afaceri, prin efectuarea plăților la timp și acceptarea la plată a înscrisurilor depuse (situații de lucrări, facturi fiscale etc.).
În acest context, omul de afaceri a remis lui Fărcălău Ioan un ceas de mână și, în 10 tranșe, sumele de 129.200 lei și 2.000 euro.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului, în vederea confiscării speciale.

”Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” transmit procurorii DNA.

foto: bihon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ