Un fost agent de poliţie, viitorul prefect de Timiş? Vezi numele candidatului a cărui atu important este calitatea de fin al premierului Sorin Grindeanu

6061

Repus în funcţia de prefect de Timiş în urmă cu un an, după ce justiţia a anulat decizia de demitere semnată de fostul prim ministru Victor Ponta, actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Mircea Bacală, este în pericol de a fi înlăturat din nou din Palatul Administrativ.

Surse demne de încredere din PSD Timiş ne-au dezvăluit că premierul Sorin Grindeanu se gândeşte să-şi pună un om de încredere în fruntea judeţului şi, în consecinţă, zilele viitoare, va stabili numele câştigător dintre doi candidaţi aflaţi în cursă.

Este vorba despre tânărul “lup” din politica locală Mihai Ritivoiu, consilier judeţean şi un apropiat al fraţilor Cristescu – după ce, în urmă cu mai mulţi ani, fabrica condusă de tatăl său a fost acaparată de celebrii milionari locali -, şi Ioan Mateescu, consilier local şi, de asemenea, un apropiat al fraţilor Cristescu. Deocamdată, balanţa numirii înclină către fostul agent de Poliţie Rutieră Ioan Mateescu, proprietarul unui restaurant select în zona cartierului Dâmboviţa, care are un atu important în faţă contracandidatului sau: este finul actualului şef al Guvernului.

În aprilie 2015, Sorin Grindeanu şi soţia sa Mihaela i-au condus la altar pe Mateo şi aleasă inimii sale, Ioana Toman, juristă la Aeroportul Internaţional Timişoara, iar la nunta desfăşurată la Centrul Regional de Afaceri au participat lideri importanţi ai PSD din toată ţara.

Reamintim că Ioan Mateescu a fost partenerul de echipaj al subofiţerului Saşa Disici, care în noaptea de 3/4 martie 2001 a fost împuşcat în plină stradă în timp ce se află în urmărirea unor hoţi de maşini. Mercedesul în care se aflau trei persoane a trecut pe lângă echipajul din care făcea parte Saşa şi Mateo, dar şoferul a refuzat să oprească la semnalul lor.

Disici a plecat singur în urmărirea maşinii, după ce partenerul sau a fost izbit de autoturism şi trântit într-un şanţ de pe marginea drumului. În localitatea Remetea Mare a blocat maşina infractorilor, a coborât şi i-a somat să se predea. I s-a răspuns cu o rafală de mitraleră. Saşa Disici a fost doborât de şase gloanţe care i-au ciuruit pieptul, mâinile şi picioarele. La puţin timp de la acest incident, Ioan Mateescu a decis să plece din poliţie şi să se dedice afacerilor şi politicii.

LĂSAȚI UN MESAJ