Un escroc cu ,,studii” grele i-a lăsat lefteri pe numeroși bătrâni din vestul țării! Ce sumă imensă a putut strânge

635

Un recidivist în vârstă de 63 de ani din Hunedoara este cercetat de poliţişti şi procurori pentru că a reuşit mai multe furturi şi înşelăciuni pe raza oraşului. Prejudiciul stabilit până acum este de 88.000 de lei. Faptele cercetate sunt doar cele din perioada 27 septembrie – 2 noiembrie, anul curent. Poliţiştii bănuiesc faptul că individul a mai comis şi alte infracţiuni de acest fel, notează Glasul Hunedoarei.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, pe 27 septembrie, bărbatul a bătut la uşa unui bătrân în vârstă de 76 de ani spunându-i că e angajat al Direcţiei pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap. Individul era, de fapt, un recidivist despre care poliţiştii hunedoreni spun că, până acum, a stat mai mult după gratii decât în libertate. Acesta a fost eliberat însă în urmă cu aproximativ un an şi jumătate şi, se pare, a început să pună-n aplicare „tehnicile persuasive” învăţate în închisoare („la facultate” – cum se spune în jargon). Bătrânul de 76 de ani l-a crezut totuși pe cuvânt şi i-a dat suspectului toate economiile sale, 3.000 de euro, în schimbul cărora a primit 3.000 de dinari iugoslavi în bancnote (cu adevărat) scoase din circulaţie.

Altă poveste, alt bătrân fraierit

Recidivistul a reuşit să păcălească, pe 21 octombrie, un alt locuitor al municipiului Hunedoara, spunându-i aceeaşi poveste a „banilor care se schimbă peste noapte”. De data aceasta victimă i-a fost un bărtân de 85 de ani care l-a invitat pe suspect în bucătărie şi i-a arătat toţi banii pe care-i avea în casă, lei şi euro. Suspectul s-a prefăcut că verifică seriile fiecărei bancnote, iar apoi a plecat cu 9.390 de euro din banii bătrânului şi încă 10.000 de lei (în bancnote perfect valabile).

Acelaşi individ mai este bănuit că i-a furat unei femei 700 de lei, după ce o convinsese pe aceasta că o va ajuta să facă „o tranzacţie financiar – bancară avantajoasă”, iar femeia a făcut imprudenţa de a-l băga în seamă şi, mai mult, de a-l lăsa să o însoţească acasă. Suspectul cercetat de poliţişti se pare că este şi autorul unui furt „simplu”, de data aceasta, dar cu o pradă bunicică. Despre el se crede că a forţat uşa unui apartament din Hunedoara de unde a furat 24.200 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ