Un deputat de Timiș cere socoteală SRI ! Ce solicită acesta conducerii serviciului de informatii respectiv

235

Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa, vicepreședinte al Comisiei parlamentare de control a activității SRI este indignat să afle câte ceva despre entitatea pe care o controleză. Poate este bine și acum că apar la lumină unele aspecte destul de tenebroase din manevrele acestui serviciu. Cu toare că este cam târziu. Firesc ar fi fost să nu existe deloc sau să se fi aflat imediat după consumarea lor. Important este ca prin controlul strict să nu mai fie posibile astfel de încrengături între organisme ce ar trebui să lucreze transparent. La fel de adevărat este că nu din presă ar trebui să răzbată implicarea așa zisului binom în anchete. Dacă ziarele nu găseau ițele, nu s-ar fi aflat nimic? Poate dacă comisiile de control ar fi realmente de control și nu de complezență…

,,Dezvăluirile recent apărute în presă cu privire la documentele trimise de către DNA la SRI,
pentru diferite interceptări, confirmă implicarea binecunoscului binom care s-a ocupat de o
serie de anchete în România. Mass-media a scris că interceptările pentru care DNA primea
mandat erau comunicate imediat către SRI, de către procurorul-șef al DNA Laura Codruța Koveși și de către adjunctul său, procurorul Marius Iacob. Deși legea interzice ca SRI să facă acte de urmărire penală, totuși actele de urmărie penală ale DNA erau trimise SRI, evident, în cazul unor dosare importante care vizau anumiți oameni politici.

Consider că este un caz de o gravitate extremă care, dacă se dovedește a fi real, reprezintă un important semnal de alarmă pentru justiția din România. În aceste condiții, se confirmă faptul că justiția reprezenta un câmp tactic pentru serviciile de informații, iar dosarele instrumentate de către DNA aveau un suport consistent din partea acestor structuri. În acest caz, relația de colaborare dintre DNA și SRI este anormală într-un stat de drept, fapt subliniat și de către Curtea Constituțională a României în decizia din 2016, atunci când a declarat neconstituțională implicarea SRI în anchetele penale.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, voi cere oficial informări de la Serviciul Român de Informații, cu privire la aspectele semnalate opiniei publice de către reprezentanții mass-media.

Este posibil să mai apară și alte dovezi legate de relația dintre SRI și DNA, însă este foarte
important ca pe viitor asemenea legături care atentează la statul de drept în România să nu mai existe.”, a spus deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa

1 COMENTARIU

  1. Dupa ce a fost dezincriminata actiunea de subminare a aeconomiei nationale vreti sa decapitati si SRI ca sa puteti pauperiza cu sarg tara?Vreti sa legati de maini si de picioare armata care lupta pe frontul nevazut ?Chiar asa?

LĂSAȚI UN MESAJ