Un cunoscut om de știință s-a sinucis asistat

323

Cercetătorul australian de 104 ani a murit în Elveția după ce săptămâna trecută și-a părăsit țara care nu permite sinuciderea asistată și a mers în Țara Cantoanelor pentru a-și pune capăt vieții, scrie The Guardian.

David Goodall, cel mai bătrân om de ştiinţă din Australia, a ținut prima pagină a ziarelor săptămâna trecută după ce a plecat din insula spre Elveția pentru a muri asistat.

Cercetătorul s-a stins din viaţă joi la ora 13:30 la Basel, a anunţat Fundaţia Exit International, cei care i-au facilitate călătoria. ”Astăzi (10 mai), la orele 12:30 (ora Elveției), profesorul David Goodall, în vârstă de 104 ani, s-a stins în linişte la Basel, în Elveţia, cu ajutorul unei injecţii de Nembutal” (barbiturice), a scris pe Twitter medicul Philip Nitschke, fondator al Fundaţiei Exit International, care l-a sprijinit pe Goodall în demersul său.

Goodall s-a stins din viaţă în prezenţa mai multora dintre nepoţii săi şi a decedat la scurt timp după administrarea injecţiei letale. ”El a fost liniştit şi relaxat. A dorit ca totul să se desfăşoare cât mai rapid posibil”, a transmis un purtător de cuvânt al fundației.

La cererea omului de ştiinţă, în timpul administrării injecţiei letale în încăpere s-a auzit Simfonia a 9-a de Beethoven.

David Goodall, un om de știință australian de 104 ani, a plecat în Elveția pentru sinucidere asistată, deoarece în țara sa acest lucru nu este permis. El a părăsit definitiv Australia spunând că după o întâlnire cu rudele  sale din Europa se va interna într-o clinică unde își va pune capăt vieții.

Citește mai multe pe libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ