Un copil de 10 ani a rămas blocat într-un canal de scurgere. Ce s-a întâmplat cu el FOTO

40

Un copil în vârstă de 10 ani a fost salvat de pompierii militari, după ce a rămas blocat într-un canal de scurgere a apei pluviale, în localitatea suceveană Broşteni, din comuna Drăguşeni.

Pompierii militari din Fălticeni au fost solicitaţi sâmbătă seara, în jurul orei 19:30, să intervină pentru extragerea unui băiat blocat într-un canal de scurgere de sub un podeţ. La faţa locului, salvatorii s-au deplasat cu o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea pompierilor militari, copilul era sub un podeţ de beton, în imposibilitatea de a se mişca, relatează Agerpres. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că băiatul se juca în zonă împreună cu mai mulţi copii, când o minge de tenis de câmp a ajuns sub podeţ.

Copilul s-a dus după minge, s-a băgat cu totul în cavitate, cu picioarele înainte, a rămas înţepenit în canal, iar adulţii din zonă care i-au sărit în ajutor nu au reuşit să-l scoată.

Salvatorii au introdus sub băiat o prelată de transport specială, pentru a asigura o alunecare eficientă şi, totodată, protecţia copilului şi au început manevrele pentru a-l putea extrage de sub podeţ. Deoarece era agitat şi speriat, pompierii au dialogat în permanenţă cu acesta, încercând să-i distragă atenţia şi să-l determine să coopereze, pentru reuşita misiunii.

După aproximativ 20 de minute, pompierii l-au extras pe băiat, care avea doar câteva zgârieturi la genunchiul drept, iar paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor medical, fără a fi necesar transportul la spital.

sursa – digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ