Un consilier local vrea să revoluționeze traficul din Dumbrăvița

643

Potrivit unui raport făcut public de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, comuna timișeană Dumbrăviţa, situată la 2 km distanţă de Timişoara și a cărei populație este în continuă creștere, este cea mai bogată localitate din România.

“Una din problemele cu care se confruntă localitatea Dumbrăvița este drumul îngust, foarte aglomerat, care are o singură bandă de circulaţie pe sens și pe desupra mai este și blocat de staționarea neregulamentară a mașinilor, îngreunând în felul acesta traficul de mașini”, declară avocatul Alin Socol, consilier local.

“Plecând de la situația de fapt și în dorința de rezolvare a acesteia în favoarea cetățenilor localității și nu numai, am inițiat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local, privind fluidizarea traficului rutier în Dumbrăvița”, mai spune consilierul local Alin Socol.

În expunerea de motive, consilierul local, avocatul Alin Socol, care mai are la activ un proiect privind eradicare AMBROZIEI, arată că: “dată fiind situația anacronică care durează de foarte mulți ani și prin care fluidizarea circulației pe drumurile publice este obturată de mașinile concetățenilor care staționează pe partea carosabilă, obligându-te ca și conducator auto de a intra pe contrasens, existând riscul producerii accidentelor, de fapt producându-se numeroase accidente din acest motiv, consider că este de maximă urgență inițierea unei Hotărâri de Consiliu Local, care să dea eficiență dispozițiilor legii”.

Așadar, scopul proiectului, declară consilierul local Alin Socol, “este fluidizarea traficului pe drumurile publice și evitarea accidentelor rutiere, drept pentru care efectul acestui proiect este obligarea cetățenilor de a-și parca mașinile în curte sau în afara carosabilului, prin luarea măsurilor legale în vederea intrării într-o normalitate prevăzută în Codul rutier”. Proiectul a trecut de comisia de urbanism, se află la comisia de circulație pentru a fi avizat, după care va intra în plenul Consiliului Local, de unde va ieși sau nu, în funcție de votul consilierilor locali: Hotărârea Consiliului Local privind fluidizarea traficului rutier în Dumbrăvița.

Consilierul local Alin Socol este deranjat și de faptul că Primăria Dumbrăvița lucrează în “regim de avarie”, având în vedere numărul mic de funcționari, raportat la o populație de peste 15.000 locuitori azi, față de 7522 locuitori, conform recensământului populaţiei din anul 2011.

“La ora actuală nu se cunoaște exact numărul de locuitori, cert este că toţi cei care au făcut bani, mai corect sau mai puţin corect, au simţit nevoia să se mute într-un spaţiu nou, elitist, numit Dumbrăvița. Plecând de la faptul că, în Dumbrăvița, populația de azi este dublă față de cea de la recesământul din 2011, situație în care numărul funcționarilor ar trebui să fie raportat la populația real existentă, în conformitate cu legea și în vederea eficentizării activității Primăriei Dumbrăvița, am început demersurile la autoritățile competente în vederea stabilirii cu exactitate a numărului de locuitori. În acest sens îi rog pe cei care locuiesc efectiv în Dumbravița să-și facă buletin de Dumbrăvița, pentru a putea emite pretenții spre rezolvarea doleanțelor lor. În caz contrar, trebuie să se știe că Primăria și Consiliul Local Dumbrăvița nu pot rezolva problemele în regim de avarie, în condițiile în care funcționarii, conform legii, se pot angaja în funcție de numărul de locuitori” mai spune consilierul local Alin Socol.

LĂSAȚI UN MESAJ