Un ciclon lovește România, luni după-amiază. Ce fenomene meteo vor fi resimțite

579

România urmează să fie lovită de un ciclon care s-a format deja în sud-estul continentului și care avansează spre țara noastră. Meteorologii avertizează că acesta va ajunge în România luni și marți, iar în această perioadă se așteaptă furtuni, grindină și scăderi ale temperaturilor.

Mihai Timu, meteorolog ANM, a declarat la Digi 24 că de luni se întorc furtunile în partea de vest a ţării, iar până marţi seara, vor fi inclusiv căderi de grindină.

„Vorbim de un ciclon care s-a generat deja în partea central-sudică a continentului, de fapt vorbim de zona Mării Adriatice şi ceea ce înseamnă împrejurimi. Încă ţările de acolo deja sunt sub influenţa acestui ciclon şi au mai multe coduri, fie galbene, fie portocalii pentru instabilitate atmosferică’.

În România ciclonul va fi resimțit începând de luni după-amiază, mai ales în jumătatea de vest a țării.

„Cam de luni după-amiaza şi până marţi seara ne aşteptăm la perioade de timp cu averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, punctiform la căderi de grindină, dar şi la cantităţi de apă mai însemnate, zone vizate pentru aceste fenomene, mai ales cantităţi de apă, ar fi Banatul, Crişana şi ceea ce înseamnă zona deluroasă şi montană a Carpaţilor Occidentali şi din vestul Carpaţilor Meridionali’, spune meteorologul.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ