Un celebru artist din vestul țării a murit!

505

Artistul folk, poetul şi pictorul Adrian Berinde a murit la vârsta de 60 de ani, după o luptă de doi ani cu cancerul, informează news.ro.

„Adrian Berinde nu mai este cu noi, de astăzi. Drum lin, Adrian! Vei fi mereu în gândurile mele”, a scris cântăreaţa Zoia Alecu pe pagina de Facebook.

Născut la Oradea, în data de 4 mai 1958, „Adrian Berinde suferea de cancer metastazat pe oase, boală grea de care spera să scape în urma unui tratament special la o clinică din Germania”, potrivit Monitorul de Cluj.

Adrian Berinde a absolvit Şcoala de Arte Plastice din Cluj-Napoca şi a reuşit să fugă din ţară în 1982, stabilindu-se în Elveţia, la Moudon.

„Absent” a fost primul album de muzică, pe care l-a înregistrat în studioul înfiinţat la Cluj-Napoca, Taurus.

Au urmat alte şapte albume: „Negru de fum” (1996), „Vertical” (1997), „Captiv în inutil” (2001), „Albaştri după ploi” (2003), „Azil” (2011), „Atât de bine” (2015) şi „Arcan” (2017).

A cântat în cluburi şi festivaluri, în concerte televizate, în Cirque du Soleil în Canada, în spectacolul „Varekai”. A realizat emisiuni radio şi a lansat un album de versuri: „Captiv în inutil”, a regizat o piesă de teatru după nuvela lui Cehov – „Salonul 6” şi un videoclip. A condus câţiva ani Clubul Prometheus. Prima expoziţie de pictură în ţară a avut-o la invitaţia Delegaţiei ONU în România.

sursa – stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ