Robu a ,,bătut palma” cu ministrul Sănătății. Vești de ultimă oră despre clădirea Spitalului de copii din Timișoara Video

843

Vizita ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Timișoara, a fost un bun prilej pentru autoritățile locale să facă lobby pentru ca Guvernul să ajute la finanțarea sistemului sanitar din orașul de pe Bega.

Una din vizitele ministrului a fost la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara. Aici, Pintea a fost întâmpinată de primarul orașului, Nicolae Robu, care i-a cerut sprijin pentru finalizarea proiectului. Potrivit edilului șef, noul corp de spital va fi gata anul acesta.

„Astăzi (n.r. miercuri seara), am vizitat șantierul “Nou Corp la Spitalul de Copii”. Reamintesc, este vorba despre o clădire ultramodernă, mare, cu 8 niveluri – demisol, parter și 6 etaje. Pentru a o finaliza în acest an, mai e nevoie de o sumă de 22 milioane lei.

Având-o în vizită, spre seară, pe d-na Ministru al Sănătății, Sorina Pintea, i-am prezentat stadiul lucrărilor și am rugat-o să sprijine proiectul, având în vedere că Spitalul de Copii din Timișoara este de o importanță deosebită nu numai pentru Timișoara, nu numai pentru județul Timiș, ci pentru întreaga această parte de vest a țării și chiar la nivel național! Ne mândrim că aici sunt vindecați copiii aduși inclusiv din Nordul Moldovei și din Dobrogea, ca să ilustrez cu doar două din zonele cele mai îndepărtate de noi ale României.

Concret, i-am cerut doamnei Ministru pentru acest an suma de 20 milioane lei, angajându-mă ca eu să asigur de la bugetul local 2 milioane lei. Având loc în mod firesc o negociere, am convenit ca d-na Ministru să ne aloce 15 milioane lei de la bugetul Ministerului Sănătății, iar noi să asigurăm diferența de 7 milioane lei, sub angajamentul doamnei Ministru că Ministerul Sănătății va finanța achiziția echipamentelor medicale de ultimă oră prevăzute prin proiect. Eu mă declar mulțumit și promit solemn că cei 7 milioane lei vor fi plătiți efectiv de Primărie cel târziu până la finele lunii iulie 2019”, a transmis Nicolae Robu.

Șantierul de la Spitalul de Copii ar fi trebuit sa fie gata de mai bine de doi ani, însă prima firma care a început lucrările le-a abandonat pentru ca a intrat în insolvență. A durat un an doar pentru a găsi o altă firmă de construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ