Un artist timișorean a ieșit la pictat pe străzile Vienei

286

Pictorul timişorean Sorin Scurtulescu, cunoscut publicului iubitor de artă atât prin expoziţiile personale, cât şi prin cele ale grupului NOIMA, din care face parte, se află în aceste zile la Viena, unde, profitând de vremea bună, a ieşit pe străzi şi a început să picteze.

Artistul timişorean nu este la prima „ispravă” de acest gen. În urmă cu câţiva ani pictorul, aflat la Roma cu o bursă „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma, a realizat o serie de picturi în plein air, reunite în expoziţia „Roma, corp urban”, care a ajuns şi la Muzeul de Artă din Timişoara, în 2013, unde s-a bucurat de un enorm succes.

Sorin Scurtulescu, unul dintre pictorii originali și ambițioși ai capitalei Banatului, – aflat acum la Viena, unde este curatorul expoziţei „Între lumi”, a Ieromonahului Pantelimon Şuşnea de la Mânăstirea Oaşa, un alt artist format la Timişoara – reeditează acum experienţa de la Roma, cu o nouă serie de picturi plain air, pe care vă invităm sa le admiraţi, în galeria foto de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ