Un arădean a fost ales primar în Spania. Cum va petrece sărbătorile

294

Aurel Truță, ardeleanul plecat din România în 1999 și ales în 2015 primar al localității spaniole Paramo de Boedo, va petrece sărbătorile printre străini, însă va avea pe masă toate bucatele tradiționale românești, cu care i-a învățat, de altfel, și pe unii dintre spanioli. 

Slănină și cârnați afumați în curtea din Spania, unde și-a amenajat o afumătoare, leber, sarmale și cozonaci. De toate va avea pe masa de Crăciun actualul primar al micii localități spaniole.Spune că pregătește totul ca acasă și asta îl face să-și mai înăbușe dorul de locurile natale.

„Petrecem aici la fel ca în România. Tăiem porcul, ducem probă la analiză, afumăm slănină la afumătoare, după care facem pomana porcului, facem tot ce se face din porc, așa cum suntem obișnuiți toți românii. Avem o afumătoare pe care o folosim toți românii din comunitatea de aici. Suntem 10 români și mai avem o familie în apropiere de Madrid, cu care de asemenea ținem legătura. Soțiile noastre fac apoi sarmale, cozonaci, de toate”, spune Aurel Truță.

Și nu doar ce ține de masa de sărbători respectă românii din localitatea Paramo de Boedo, ci și restul tradițiilor. În perioada sărbătorilor, seară de seară fac grupuri și merg la colindat, rând pe rând, pentru ca nici un român de prin împrejurimi și chiar din localitățile apropiate să nu rămână neurat. „Mergem la colindat ca-n România. Aș zice, culmea, că de când suntem aici ținem mai mult la tradiții, ținem mai mult de obiceiuri. Facm echipe și mergem aici, în localitate, ne colindăm pe rând, după care mergem și în localitățile din jur unde mai sunt români”, spune primarul.

sursa: libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.