Umăr la umăr cu Gabi Szabo la Crosul Olimpic

1603

Supriză pentru participanţii la ediţia din acest an la Crosul Olimpic, evenimentul organizat sâmbătă la Timişoara. În cursa de patru kilometri, alături de sutele de timişoreni s-a aflat şi cunoscuta fostă atletă, Gabriela Szabo.

Scopul acţiunii nu a fost întrecerea în sine ci participarea la eveniment, iar premierea participanţilor nu s-a făcut în funcţie de locul pe care au ajuns la finalul cursei ci a fost organizată o tombolă pentru cei prezenţi. S-a alergat pe două distanţe, o cursă de doi kilometri pentru cei mai puţin iniţiaţi în domeniul alergării, respectiv o cursă de patru kilometri, pentru alergătorii mai experimentaţi.

„Doresc să felicit organizatorii acestei acţiuni, mă bucur că am luat parte la Crosul Olimpic. Ne aflăm într-un an olimpic, mai sunt câteva săptămâni până la începerea Jocurilor Olimpice așa că eu le urez succes sportivilor noștri care deja sunt angrenați în pregătirea olimpică”, a spus Gabriela Szabo după încheierea cursei.

Odată cu Crosul Olimpic, în zonă au ajuns şi reprezentanţii unui alt eveniment tot din domeniul alergării, „Cursa Păcii”, o acţiune fondată de Sri Chinmoy, care promovează armonia între popoare. Szabo a fost prezentă şi în rândul participanţilor la „Peace Run”, ducând în mână o torţă simbolică.

Szabo cere măsuri aspre pentru dopaj

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Szabo a vorbit și despre marile probleme ale sportului românesc in an olimpic, în speță problemele dopajului. Reamintim că tot mai mulți sportivi sunt depistați pozitiv la controalele anti-doping. Cel mai recent caz e cel al boxerului Lucian Bute, fost campion mondial.

”Este o tragedie prin care trecem, din punctul meu de vedere. Trebuie să avem motivația să mergem mai departe, iar cei în cauză să plătească. E inadmisibil din perspectiva mea, un om care a condus sportul românesc, să avem asemenea cazuri de dopaj. Trebuie să plătească atât federațiile sportive naționale care sunt implicate, cât și anturajul fiecărui sportiv în parte.

Trebuie să se facă urgent o comisie de investigație și să se afle adevărul. Iar cei în cauză să răspundă, deoarece legislația noastră e clară în ceea ce-i privește pe cei care sunt răspunzători de un asemenea dezastru”, a spus fostul ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ