Ultimul bilanţ al atentatului din capitala Turciei, Ankara: 34 de morţi şi 125 de răniţi. Unele surse spun că ar fi chiar mai multe victime

195

O explozie a avut loc în centrul capitalei turce Ankara, soldându-se cu moartea mai multor persoane, a informat un funcţionar din cadrul securităţii.

Ultimul bilanţ al atentatului din capitala Turciei a ajuns la 34 de morţi, 129 de răniţi şi 19 persoane în stare critică informează Reuters care îl citează pe ministrul turc al Sănătăţii. Unele surse spun însă că numărul morţilor ar fi ajuns la 138.

Duminică noaptea preşedintele Turciei a afirmat că „Atacul sporesşte determinarea noastră de a lupta împotriva terorismului”.

Un înalt oficial din cadrul securităţii a declarat pentru Reuters că explozia pare să fie cauzată de un atac cu maşină-capcană. Atacul nu a fost revendicat până acum. Constatările iniţiale sugerează că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, sau un grup afiliat este responsabil pentru atentat.

Un funcţionar din cadrul securităţii a declarat anterior pentru Reuters că explozia, care a avut loc în centrul capitalei turce Ankara, în apropiere de Parkul Guven, s-a soldat cu moartea şi rănirea mai multor persoane.

Potrivit TRT, o maşină a explodat în apropiere de un semafor.

Focuri de armă au fost auzite după explozie, în timp ce ambulanţele se îndreptau spre locul incidentului, potrivit unor oficiali.

Fumul se putea vedea ridicându-se de la o distanţă de 2,5 kilometri depărtare, a declarat un martor pentru Reuters.

Turcia a luat măsuri fără precedent după atentatu sângeros de duminică, măsuri ce nu au fost luate nici măcar de Franța după masacrul de la Paris. Un tribunal din Ankara a ordonat blocarea Twitter și Facebook, după ce imaginile cu explozia din capitala turcă au fost difuzate online.

Explozia a avut loc în apropiere de Parcul Guven, din centrul Ankarei, la mai puţin de o lună după ce un atac cu maşină-capcană, comis în capitala Turciei, s-a soldat cu moartea a 29 de persoane. Miitanţii kurzi au revendicat atunci atacul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.