20.7 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

România a rămas fără 8.000 de pensionari într-un singur trimestru!…

În trimestrul IV 2015, numărul mediu de pensionari a fost de 5.289.000 persoane, în scădere cu 8 mii persoane față de trimestrul precedent, informează Institutul Național de Statistică.
Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaților a fost de 10 la 10.
Pensia medie lunară a fost de 894 lei, mai mare cu 0,1% față de trimestrul precedent, iar pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 886 lei.
Raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi fără contribuția de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 54,0% (comparativ cu 58,2% în trimestrul precedent).

Numărul mediu al pensionarilor şi pensia medie lunară
Numărul mediu al pensionarilor şi pensia medie lunară

Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaților prezintă variații semnificative în profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariați în municipiul Bucureşti la 17 la 10 în județul Giurgiu.
Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanțe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă depăşind 400 de lei (711 lei în județul Giurgiu față de 1122 lei în municipiul Bucureşti).
Pensionarii de asigurări sociale dețin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari.
Iar pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 88,6% în totalul celor de asigurări sociale.
Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (74,4%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale.
Pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii – anticipată şi anticipată parțial ‐ au reprezentat 2,0%.

Numărul total al beneficiarilor prevederilor OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim garantate (actual ‐ indemnizație socială), în trimestrul IV 2015, a fost de 629,0 mii persoane, din care 500,3 mii persoane din sistemul asigurărilor sociale de stat, reprezentând 10,7% din totalul pensionarilor din această categorie, precum și 128,7 mii persoane din rândul pensionarilor proveniți din fostul sistem pentru agricultori, reprezentând 28,8% din totalul acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Revine la Merlin Festivalul Internațional VIVA LA STRADA!

La acest sfârșit de săptămână, spotlight-ul se mută pe Festivalul Internațional VIVA LA STRADA!, eveniment cultural open air, aflat la a doua ediție, organizat...

Petrecere cu activități distractive și ridicări cu balonul pe Stadionul Știința, la Poli Kids Fest

Campusul Universității Politehnica Timișoara se va transforma sâmbătă, 1 iunie 2024, într-o adevărată lume a copilăriei cu ocazia celei de-a treia...

Citește și :