Ultimele detalii ale proiectului noului stadion de la Timișoara

768

Stadionul nou al Timișoarei este un obiectiv ce ar trebui să prindă contur în 2021. Acesta va înlocui bătrâna arena ”Dan Păltinișanu”, care aparține Consiliului Județean Timiș și, așa cum se știe, va fi demolată. Pentru viitorul stadion, construit de Compania Națională de Investiții, a fost făcut un studiu de prefezabiliate, cu patru variante, fiind alese două care vor fi transformate în studiu de fezabilitate.

La început de an 2021 avem trasat un calendar al lucrărilor, susține Alin Nica, președintele CJ Timiș. „Se lucrează la studiu de fezabilitate. Pe la finalul lunii mai ar trebui să fie finalizat, iar în iunie se poate propune în Guvern aprobarea alocării banilor pentru construirea stadionului. Astfel, în vară sau toamnă se poate începe procedura de achiziție pentru proiectare și execuție. Trebuie să ținem cont de condițiile bugetare și să facem lobby în continuare pentru susținerea acestui calendar.

Facem front comun cu Primăria Timișoara pentu cele două obiective. După apobarea hotărârii de Guvern privind finanțarea, vom începe pocedurile pentru demolarea stadionului. Dacă hotărârea de Guvern se aprobă în iunie, atunci din iulie putem începe achiziția pentru contractarea acestei lucrări de demolare a stadionului”, a declarat Alin Nica.

Mai multe detalii despre proiectul noului stadion, despre demolarea celui vechi, dar și despre stadiul altor mari proiecte din Timișoara și Timiș veți putea citi în primul număr tipărit de anul acesta al ziarului Banatul Azi. Îl găsiți la distribuitorii de presă, de joi, 14 ianuarie!

LĂSAȚI UN MESAJ