Ultima șansă pentru ACS Poli: doar o minune

401

Rezultatele penultimei etape de play-off au simplificat, din păcate, calculele retrogradării. Învinsă de Dinamo, care s-a jucat cu ACS Poli, pe ”Dan Păltinișanu”, ca șoarecele și pisica, precum o făceau, acum vreo 30 de ani, alb-violeții ”adevărați” cu CFR Timișoara, în Divizia B, echipa înființată de primărie își va juca ultima șansă sâmbătă, la Chiajna.

Din nou din păcate, calculele sunt simple. În luptă sunt două echipe, timișorenii și cei din Voluntari, celelalte (Chiajna, Gaz Metan) fiind matematic salvate. Iar dintre cele două, rămâne de văzut care merge direct în B și care la baraj. (Unde va da peste Târgoviște, șansele acesteia fiind, indiferent de adversar, minore).

ACS-ul polist e acum la două puncte în urma Voluntarilor. În runda finală, elevii lui Mutu joacă în deplasare, dar la… Voluntari, cu Juventus (acolo a jucat acasă, în această primăvară, hibridul din Colentina). Cum, în sezonul regulat, bănățenii au terminat cu punctaj impar, iar ilfovenii cu punctaj par, la egalitate de puncte în clasamentul final al play-off-ului vor fi avantajați cei din urbea lui Pandele.

Așadar, Voluntariul are nevoie de un singur punct pentru a nu cădea direct!

Pare, din păcate, atât de simplu…

Poate că, totuși, o minune, în ceasul al 12-lea, o va salva pe ACS Poli. Cum s-a întâmplat și acum doi ani, când a rămas pe locul vacant generat de falimentul Rapidului, cum s-a întâmplat și anul trecut, golul din ultima secundă care a trimis Pandurii în liga secundă.

LĂSAȚI UN MESAJ