Uite ce-au construit ungurii, în timp ce în România se continuă marele jaf național…

47361

La doar 305 km de Timișoara, în nord-estul Ungariei, la exact 70 km de Slovacia, Ucraina și România, orașul Nyíregyháza și-a clădit Staţiunea Balneară Sóstógyógyfürdő.

Nyíregyháza este reședință de județ și unul dintre cele 23 de municipii, cu o populație de 115.889 de locuitori…

Sóstógyógyfürdő 01Una din cele mai importante atracţii este complexul de băi termale, format din băile Fürdőház, Tófürdő, Parkfürdő şi Baia Aquarius.
Bazinele cu apă termală, jacuzzi, bazinul Kneip şi complexul de saune, oferă relaxare şi revigorare.
Apa termală cu un conţinut bogat de hidrocarbonat, de clorură de sodiu, apă de brom are un efect terapeutic în tratamentul bolilor reumatice şi al sistemului locomotor.
Prin introducerea în gama de servicii a tratamentelor cu nămol şi a băii cu acid carbonic, tratamentele balneare au devenit mai complexe.

Tratamentele la Nyíregyháza sunt efectuate sub permanentă și strictă supraveghere medicală.
Apa termală a fost clasificată ca apă termală cu scop terapeutic şi balnear.
Au fost modernizate puţurile şi instalaţiile aferente, astfel încât în acest moment toate puţurile termale din Sóstógyógyfürdő dețin certificate de operare în scop terapeutic şi balnear.

Aquarius Spa 3Pentru cei mai curajoși și tineri vizitatori a fost construită o lume a aventurilor acvatice (Élményvilág) cu tobogane uriaşe, bazinul cu valuri şi cascada de apă, peştera cu vârtejuri de apă.

Pentru cei mici, Lumea copiilor (Gyermekvilág) oferă o atmosferă de junglă cu numeroase atracții.
Baia Parkfürdő cu cele 10 hectare ale sale, cu copaci bătrâni împrăştiaţi din loc in loc, oferă locația perfectă de recreere pentru toate vârstele, atracția sa fiind sporită de cel mai mare Pool-Bar din Ungaria, cu un sortiment variat de băuturi alcoolice şi răcoritoare.
În sezonul estival, iubitorii de băi nocturne sunt aşteptaţi la petreceri în stil retro şi latin. Iubitorii apelor naturale sunt aşteptaţi și la ştrandul Tófürdő.

Cine vizitează Sóstógyógyfürdő, poate trece şi pe la Muzeul etnografic, singurul muzeu etnografic în aer liber din Ungaria de Nord-Est, dar și pe la Grădina Zoologică Sóstó – una din cele mai impresionante grădini zoologice din Ungaria, unde pe o suprafaţă de 30 ha se pot vedea peste 5000 de specii de animale.

LĂSAȚI UN MESAJ