Ucis pentru 30 de lei. Moartea cumplită de care a avut parte un bărbat din vestul țării

220

Un bihorean în vârstă de 42 ani şi un tânăr în vârstă de 16 ani din Sibiu au fost arestaţi preventiv, miercuri, la Oradea, în cazul bărbatului găsit mort, în 3 septembrie, în canalul colector al CET CAMP din Oradea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au anunţat, miercuri, arestarea preventivă a doi suspecţi în cazul bărbatului neidentificat găsit mort în barajul din cartierul Ioşia.

Potrivit comunicatului de presă transmis sub semnătura prim-procurorului adjunct Maria Cotrău, din cercetările efectuate, crima a fost comisă la începutul lunii august, sub podul rutier ce face legătura între strada Ovid Densușianu și strada Podului, pe malul stâng al Crişului Repede.

Bărbatul găsit mort a avut parte de un sfârşit extrem de violent.

Potrivit procurorilor, a murit în urma asfixiei cauzată prin înec. De asemenea, avea mâinile legate la spate cu material textil şi era legat la gură.

„Cei doi au lovit cu pumnii și picioarele victima, în scopul deposedării de suma de 30 lei, iar apoi, după ce au legat-o la gură și i-au legat mâinile la spate, au aruncat-o în râul Crișul Repede, victima decedând prin înec”, se arată în informare.

Suspecţii, un bihorean în vârstă de 42 ani şi un minor de 16 ani din Sibiu, au fost reţinuţi în 20 noiembrie, iar miercuri au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor, care a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Numele indivizilor nu au fost făcute publice.

„Propunerea de arestare preventivă s-a formulat în considerarea faptului că  privarea de libertate a inculpaţilor este necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpaţilor de la urmărirea penală şi pentru înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică, stare de pericol evidenţiată şi concretizată prin gravitatea faptelor ce fac obiectul prezentului dosar, fapte de violenţă gravă contra vieţii şi patrimoniului”, a explicat Cotrău, potrivit presei locale.

Procurorii precizează că, în prezent, „există date cu privire la identitatea victimei”, însă se aşteaptă rezultatele unor analizelor genetice pentru ca ea să fie confirmată.

Procurorii au dat publicităţii trei comunicate prin care au făcut apel la populaţie pentru recunoaşterea bărbatului, pe baza unor reconstituiri grafice sau 3D.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ