Ucigașul tânărului din Mediaș, eliberat recent de Judecătoria Deva, în baza legii recursului compensatoriu

566

Marius Rusu, tânărul care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, l-a ucis pe Marius Costăchescu în fața unui club din Mediaș, ar mai fi stat încă 1 an în închisoare dacă nu ar fi fost eliberat în baza recursului compensatoriu.

Potrivit deciziei de la Judecătoria Deva, criminalul din Mediaş a beneficiat de 408 zile câştigate potrivit legii privind recursul compensatoriu şi de 96 de zile câştigate ca urmare a muncii prestate în perioada cât a fost închis.

În lipsa legii privind recursul compensatoriu, Marius Rusu, tânărul de 30 de ani din comuna Bucerdea Grânoasa, judeţul Alba, ar mai fi stat cel puţin 1 an la închisoare.

Rusu a fost recent eliberat din penitenciar, acolo unde executa o pedeapsă tot pentru crimă. El a fost reținut pentru 24 de ore și, cel mai probabil, se va întoarce înapoi după gratii.

El va fi acuzat de omor și prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Motivarea Judecătoriei Deva privind eliberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius:

„Având în vedere că prin procesul verbal nr. 18/3.05.2018 al Comisiei de propuneri de pe lângă Penitenciarul Deva se solicită liberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius, întrucât îndeplineşte condiţiile legale. Din examinarea procesului verbal mai sus amintit se constată că prin sp. nr. 288/2014 a Tribunalul Alba, condamnatului Rusu Marius i s-a aplicat pedeapsa de 13 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 20 C.p. rap. la art. 176 C.p., a cărei executare a început la data de 26.08.2008.

Din pedeapsa aplicată, echivalentă cu 4748 zile, condamnatul a executat efectiv 3946 zile ceea ce reprezintă 3/4 parte (din care 408 zile ca beneficiu conform Legii nr. 169/2017), iar prin adăugarea zilelor câştigate prin muncă prestată de 96 zile el a executat 3/4 parte din pedeapsa la care a fost condamnat. Considerând că din cuprinsul procesului verbal rezultă că susnumitul în timpul executării pedepsei a avut o comportare foarte bună, fiind disciplinat, dând prin aceasta dovezi temeinice de îndreptare”, se arată în motivarea deciziei de eliberare.

Crimă în club. Tânăr de 25 de ani ucis într-o altercație

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ