Tun dat statului la Reșița

2241

Vineri, 13 ianuarie, s-a dovedit o zi cu ghinin pentru câteva firme de plasare a forței de muncă în străinătate.

Lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au pus în executare un număr de două mandate de percheziție domiciliară la punctul de lucru al mai multor societăți comerciale de pe raza municipiului , cu obiect de activitate plasarea forței de muncă în străinătate.

Aceasta, urmare a înregistrării unui dosar penal în care a fost începută urmărirea penală pentru infracțiunea de evaziune fiscală, constând în aceea că administratorii firmelor nu au înregistrat, în totalitate, în contabilitate veniturile realizate din încasarea comisioanelor aferente plasării forței de muncă în străinătate, transportul acestora în și din țară (aproximativ 800 persoane) precum și din încasarea unor sume de bani pentru emiterea, în fals, a unor documente care atestau efectuarea cursurilor pentru îngrijire bătrâni și a unor traduceri autorizate de pe cazierul fiscal al acestor persoane.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate unități de calculatoare, sume de bani și documente contabile care constituie mijloace de probe în dosarul penal. Prejudiciul estimat este de aproximativ 100.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ