28 C
Timișoara
miercuri 24 iulie 2024

Trusa de medicamente pentru vacanță

Pentru un concediu perfect nici un aspect nu trebuie trecut cu vederea. Un specialist dă câteva sfaturi bine venite despre medicamente și sănătate.

„Este întotdeauna înțelept să pui în bagajul de călătorie și o trusa de medicamente, mai ales în cazul vacanțelor prelungite sau în străînătate.De aceea m-am gândit să vin în ajutor cu câteva sugestii.
Ceea ce vei include în trusa de medicamente depinde de destinația călătoriei tale și de durata acesteia.
Totuși, este bine să iei în calcul și o posibilă modificare a planurilor de călătorie și astfel să te asiguri că ai o cantitate mai mare de medicamente, astfel încât să nu rămâi descoperit. De exemplu, nu vrei să ramani blocat în aeroport pentru încă o zi fără tratamentul pentru diabet sau medicamentele antialgice pentru artroză.
Centrul de Prevenire și Control al Bolilor recomandă că trusa de medicamente de vacanță să includă o cantitate suficientă de medicamente prescrise de medic pentru controlul unor boli cronice și o serie de medicamente cumpărate fără rețeta care să te ajute să tratezi afecțiuni minore.

Folosește această lista care să te ajute să-ți faci trusa de medicamente de călătorie.

Medicamente care se pot cumpără fără rețeta:
Medicamente pentru durere sau febra: de exemplu aspirina, Paracetamol (acetaminofen), Nurofen (ibuprofen)
Medicamente pentru răceală: de exemplu, Nurofen răceală și gripă, decongestionant nazal în combinație sau nu cu un antihistaminic, de tipul Olinth, Vibrocil, apă de mare
Medicamente pentru răul de mașînă, care să prevină greață: de exemplu, Emetestop sau Emetin Forțe
Medicamente pentru diareea călătorului: de exemplu, Imodium (loperamida), Smecta, soluții pentru rehidratare orală
Medicamentele pansament gastric antiacide: de exemplu, Maalox, Dicarbocalm
Medicamente pentru consipatie (schimbarea rutinei privind alimentația și accesul la anumite alimente pot cauza constipație) – laxative ușoare: de exemplu Dulcolax (bisacodyl) sau Sintolax (docusat sodic)
Antispasticele contra durerilor digestive și ginecologice, cum ar fi No-spa (drotaverina)
Medicamente pentru reacții alergice ușoare – antihistamine: de exemplu, Claritine (loratadina)
Unguente antiinflamatorii pentru dureri musculare, luxații sau contuzii: Diclofenac gel, Voltaren gel
Gel pentru înțepături de țânțari, căpușe sau alte insecte: de exemplu Fenistil sau unguent cu hidrocortizon 1%; produse repelente care conțîn DEET (substanță activă Dietiltoluamid)
Creme sau unguente antifungice pentru infecții cutanate, cum ar fi piciorul de atlet care este frecvent în climă umedă: de exemplu Miconaft (tolnaftat) sau clotrimazol
Creme sau unguente antibacteriene, pentru a preveni infecția în cazul unei tăieturi minore: de exemplu o crema cu bacitracin sau neomicina sau combinații (Baneocin); Pansamentele sterile și o soluție dezinfectantă (apă oxigenata)
Spray Bepanthen (Panthenol) pentru vindecarea rănilor ușoare (căzături, taiaturi)

Medicamente prescrise de medic
Dacă ai o boală cronică pentru care medicul ți-a recomandat un tratament pe care îl iei o perioada lungă de timp, înainte de a pleca în călătorie mergi la o consultație pentru a te asigura că vei avea suficiente medicamente la ține. De asemenea, discuta cu doctorul despre schimbarea rutinei și întreabă-l când să iei medicamentele dacă treci prin zone cu fusuri orare diferite.

De asemenea, următoarele sfaturi pot fi utile:
Dacă ai alergie severă și medicul alergolog ți-a prescris epinefrina (adrenalină), ia cu ține “stiloul” auto–injector cu adrenalină
Pune medicamentele pentru bolile cronice în bagajul de mâna
Fă-ți copii după toate rețetele, care să conțînă și denumirea generică a medicamentelor
Lasă o copie a retelor acasă, unui prieten sau unei rude

O să am vreo problema la trecerea graniței cu medicamente?
Dacă foloseșți medicamente de tipul sedativelor, tranchilizantelor sau opioidelor pentru tratamentul durerii, asigura-te că ai la ține o scrisoare medicală de la medicul tău care să menționeze că ai nevoie de tratamentul respectiv. Fără acest raport medical, este posibil să nu ți se permită să intri într-o țară străînă. De asemenea, este bine să ai o scrisoare medicală și în cazul în care faci un tratament injectabil și ai la ține seringi și ace. Asigura-te că toate medicamentele au etichete adecvate. Cel mai sigur mod este să le transporți în cutia lor originală, ceea ce va grăbi procesul de verificare a bagajului de mâna.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un prim bilanț al admiterii la UVT

Programe atractive și oportunități unice oferite de cea mai importantă universitate din regiunea de vest. Un prim bilanț al admiterii la UVT. În anul 2024,...

Proiectul noii maternități din Arad, în linie dreaptă

După un lung șir de procese, proiectarea noii maternități din Arad poate să înceapă. Instanțele de judecată au stabilit definitiv că firma ProArhitectura este...

Citește și :