Trupe de mii de euro la Târgul de Crăciun din Timișoara

408

Primăria Timișoara, deși cu probleme financiare, nu evită să arunce mii de euro pentru prestațiile celor mai scumpi artiști. La Târgul de Crăciun din acest an au fost anunțate nume ”grele”, precum Alexandra Stan și Ștefan Bănică Junior.

Potrivit presei naționale, un concert al Alexandrrei Stan costă 15.000 de euro, iar Ștefan Bănică Jr. cere, pentru o prestație, 10.000 de euro.

La cea de-a XII-a ediție a târgului de la Timișoara mai vine și Bosquito.

”Târgul de Crăciun din acest an stă sub semnul Centenarului, deschizându-și porțile chiar de Ziua Națională a României, cu un program artistic variat. Ne vom putea bucura în 1 decembrie de prezența unor nume consacrate ale scenei precum Ștefan Bănică, Alexandra Stan sau Bosquito, municipalitatea timișoreană lansând invitația de a derula programe artistice chiar și celor mai tineri artiști, precum și instituțiilor de învățământ artistic timișorean dornice să participe în cadrul Târgului de Crăciun”, au transmis reprezentanții primăriei.

Târgul de Crăciun va avea drept arie de desfășurare atât Piața Victoriei, cât și Piața Libertății, unde artiștii plastici și meșteșugarii locali vor întregi tabloul unui spațiu dedicat cu precădere copiilor.

În bugetul de anul acesta au fost alocați 850.000 de lei pentru evenimentele culturale din decembrie. Însă, cu acești bani, se organizează și Revelionul din centru, dar și Noul An al pensionarilor.

”Prin organizarea acestui eveniment se urmărește creșterea numărului potențialilor vizitatori din țară și din străinătate, o intensificare a turismului cultural , precum și punerea în valoare a potențialului Municipiului Timișoara, din perspectiva economică, socială și multiculturală”, mai comunică autoritățile.

LĂSAȚI UN MESAJ