”Trompetistul de aur” al Banatului VIDEO

2953

A văzut lumina zile în 1929, la Armeniș. La ziua de naștere 3 octombrie, cu sufletul îndoliat, un gând pios spre cel care a fost „tata muzicanților din Banat” SANDU FLOREA, trompetistul fără egal al nostru.

Întemeietor al celei mai celebre familii muzicale bănățene, profesor și mentor al tuturor trompetiștilor noștri, dar mai ales „capelmaistru” la ansamblul lui Afilon Lațcu, a făcut ca sub bagheta lui dirijorală orchestra să sune ca la… Filarmonică!” spune cunoscutul specialist în folclor, reșițeanul Puiu Țeicu.

Lasă în urmă piese create de el, pe care ulterior s-a pus text (cu acordul lui), celebre fiind:”La izvor, la izvorele” (Ana Pacatiuș), „Cand începe în sat jocul” (Nicoleta Voica) etc. A realizat înregistrări la Radio Timișoara, un disc mare de autor, un disc colectiv Doina Banatului la ELECTRECORD București și un disc al familiei Florea la RTB BELGRAD.

Și nu în ultimul rând i-a făcut virtuozi pe toți fiii săi. Mai nou și nepoții îi calcă pe urme.”Pentru toate îți mulțumim Nana Floreo și te vom purta mereu în suflete” concluzionează Puiu Țeicu.

LĂSAȚI UN MESAJ