Troleibuzul 11 circulă până în Ghiroda

219

Vești bune pentru timișeni! Se poate circula cu troleibuzul care face legătura între Timișoara și Ghiroda.

Noul traseu are 7,5 kilometri și va înlocui linia de autobuz existentă, M30. Potrivit primarului comunei Ghiroda, Vasile Cădariu, noul troleibuz va efectua 30 de curse în fiecare zi lucrătoare a săptămânii și 16 curse în weekend.

Proiectul este realizat de Primăria Timișoara, în colaborare cu Primăria Ghiroda, si a fost finalizat dupa doi ani. Valoarea este de 16 milioane de lei, fonduri nerambursabile de la UE.

Pentru susţinerea liniei aeriene de contact s-a prevăzut utilizarea stâlpilor din beton cilindrici tip SF 8-11 montaţi în fundaţie de beton paralelipipedică (conform proiectului de construcţii pentru fundaţii). Stâlpii s-au amplasat pe una din cele două părţi ale drumului utilizându-se console de susţinere. În zonele de intersecţii de străzi stâlpii s-au amplasat pe ambele părţi, utilizându-se treversee sau plase de suţinere. Alimentarea cu energie electrică a reţelei aeriene de contact este asigurată prin intermediul a două staţii de transformare/redresare, una amplasată în Timişoara şi una în Ghiroda.

Staţiile de redresare dispun de echipamente moderne şi fiabile, integrate într-o soluţie bazată pe tehnologia celulelor de interior, a automatelor programabile şi a releelor de protecţie numerice. Pentru realizarea circuitelor primare şi secundare s-a adoptat o schemă electrică unificată.

LĂSAȚI UN MESAJ