Trofeul CroVi 2017: Marius Croitoru și Denis Haruț

293

”Dacă vom reuși să ne salvăm de la retrogradare, să ne facă statui prin toată Timișoara, să le pună prin tot orașul” declama Gabriel Cânu, veteranul fundaș de la Poli, club care a rămas până la urmă în Liga 1, dupăce a învins pe UTA Arad la baraj. Pentru a răsplăti efortul jucătorilor, Cronica Violetă, o comunitate online pentru suporterii echipei, a organizat a doua ediție a trofeului CroVi.

”Nu am putut face statui, dar am conceput un trofeu deosebit. Astfel vrem să arătăm aprecierea timișorenilor pentru acești jucători, care au sfidat toate așteptările după ce au început sezonul cu -14 puncte și au dat totul pentru Poli și pentru oraș” a fost mesajul transmis de Cronica Violetă. Peste trei sute de susținători ai lui Poli și-au votat online favoriții, iar câștigător a ieșit cel care a purtat adesea banderola de căpitan, Marius Croitoru. Alături de acesta a fost premiat și unul dintre juniorii clubului, fundașul dreapta Denis Haruț, care s-a evidențiat în finala Cupei Ligii împotriva celor de la Dinamo București.

”Le mulțumesc din suflet celor care au votat. Să primesc la vârsta mea un premiu de la suporteri, de la timișoreni, mă face deosebit de mândru. Cred însă că n-ar trebui să iau acasă decât o mică parte din acest trofeu, fiindcă fără ajutorul colegilor nu ajungeam aici” a declarat Croitoru, care a mai admis că nu mai credea în salvare după fluierul final din ultima etapă de la Mediaș, înainte ca FC Botoșani să întoarcă rezultatul cu adversara principală a lui Poli pentru baraj, Pandurii Târgu-Jiu.

Haruț a trăit de acasă emoțiile finalului de campionat, dar nu le-a uitat pe cele din finala Cupei Ligii:”Când s-a cântat imnul pe stadion, cu 12000 de oameni, a fost cel mai frumos moment din viața mea. Am simțit că pentru asta am muncit atâția ani și sper să se repete.” Jucătorul de 18 ani, o prezență constantă la naționalele de juniori, are concurență grea pe post, dar speră să prindă cât mai multe meciuri în sezonul care urmează.

Ștefan Cârpanu

LĂSAȚI UN MESAJ