Tribunalul Timiș își suspendă activitatea mai multe zile, ca formă de protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei

294

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a transmis, vineri, că în cadrul Adunării Generale s-a decis suspendarea activităţii cu publicul în perioada 25 februarie – 01 martie, în semn de protest faţă de OUG pe legile justiţiei.

“În data de 22.02.2019 la Sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş s-a întrunit Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş care a votat în unanimitate susţinerea punctelor de vedere exprimate public de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie şi de către Secţia de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la modificările legislative intervenite prin adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019. De asemenea, în cadrul Adunării Generale s-a decis suspendarea activităţii cu publicul a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş în perioada 25 februarie – 01 martie 2019 ca formă de protest faţă de modificările legislative intervenite”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat, vineri, că suspendă activitatea cu publicul până pe 27 februarie, când se întrunesc toate adunările generale ale parchetelor din cadrul Ministerului Public.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa îşi suspendă activitatea timp de trei zile, ca formă de protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei. Activitatea instituţiei va fi suspendată începând de luni, 25 februarie.

Şi judecătorii din Tribunalul Cluj au anunţat, vineri, că suspendă, timp de o săptămână, activitatea după ordonanţa care modifică legile justiţiei.

Ulterior şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, dar şi cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti au decis, vineri, să înceteze activitatea instituţiei timp de mai multe zile, asigurând doar participarea la cauzele urgente.

LĂSAȚI UN MESAJ