Trenul Timișoara – București face cel puțin 10 ore, dar CFR a mărit prețurile cu 20%

  60

  Condițiile de călătorie pe calea ferată lasă mult de dorit, iar trenurile circulă cu viteza melcului, dar CFR a cerut scumpirea biletelor. Guvernul le-a aprobat! Ordinul Ministerului Transporturilor a fost publicat în Monitorul Oficial.

  Scumpirea a fost anunțată încă din martie de ministrul Trasporturilor, Sorin Grindeanu. „Compania CFR Călători a solicitat creșterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022! Mai exact: o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preț. Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condițiile în care prețurile la carburanți și energie electrică au crescut constant! Demersul aparține conducerii CFR Călători care își asumă această solicitare necesară pentru investiții și pentru mentenanță”, a scris, pe Facebook, Grindeanu în martie.

  În paralel, oficialul anunță aprobarea Programului de acțiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare şi transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători şi marfă. „Programul de acțiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare şi transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători şi marfă a fost completat cu detalierea măsurilor și rezultatele acestora care vor contribui decisiv la atingerea țintelor de creștere a traficului feroviar până în anul 2026. Programul de acțiune include: – măsuri de creștere a traficului feroviar de marfă cu cel puțin 25% până în 2026 față de 2020; – măsuri pentru creștere numărului de călători din transportul feroviar cu o medie de 25 % față de nivelul de referință din 2021; – măsuri de creștere a utilizării materialului rulant nou achiziționat; – măsuri de transfer al călătorilor de la transportul cu autobuze sau microbuze la transportul feroviar pe rutele de navetă”, a transmis Grindeanu.

  Majorarea tarifelor presupune și un bilet mai scump pe legendara rută Oravița – Anina. Astfel, turiștii care vor să circule cu vechiul tren vor plăti 24 de lei pentru o călătorie.

  LĂSAȚI UN MESAJ