Reabilitarea Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”, 6,5 milioane de lei

38

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru reabilitarea Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”. Proiectul presupune lucrări la fațade, acoperiș și tâmplărie, iar deschiderea ofertelor începe de la 6,5 milioane de lei.

Potrivit anunțului, lucrările vor cuprinde „reabilitarea pereților exteriori care se vor realiza în mod unitar pentru întregul imobil, cu păstrarea caracterului arhitectural al imobilului și al zonei. Se vor respecta cu strictețe detaliile arhitecturale și materialele din care sunt executate”. Pe zonele unde au avut loc decopertări și deteriorări la nivelul finisajului și a tencuielii exterioare, se va interveni cu curățarea pe suprafața respectivă prin înlăturarea materialelor existente și refacerea zonelor cu materiale din aceeași categorie.

„Placările de cărămidă se vor îndepărta acolo unde este necesară aplicarea hidroizolațiilor și se vor reface prin aceeași manieră de aplicare în care se va folosi mortar ca și material de fixare. În zonele unde placările de cărămidă sunt sparte, deterioarate sau lipsesc, aceste suprafețe se vor curața corespunzător și se vor completa cu același tip de material folosit”, mai aflăm din detaliile proiectului tehnic.

Tâmplăria exterioară din lemn se va menține și se va restaura acolo unde este necesar folosindu-se același tip de material precum cele existente. Detalii exacte sunt impuse și la tencuială.

„Se va folosi tencuială pe bază de ciment, glet de finisaj și vopsitorii lavabile interioare normale și pe bază de latex acolo unde este necesară”, mai aflăm din documentele aferente licitației. Același proiect presupune și refacerea trotuarelor, dar și lucrări specifice de securitate la incendiu, prin înlocuirea tâmplariei sau schimbarea sensului de deschidere a ușilor interioare pentru o evacuare corespunzătoare.

Ofetele pot fi depuse până în 4 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ