Trenul privat care pleacă de la Timișoara și oferă condiții de lux pasagerilor

2250

Compania Astra Trans Carpatic din Arad a lansat astăzi o nouă rută operată cu un tren privat.

Trenul automotor circulă pe relația Timișoara- Arad-Satu Mare-Baia Mare, iar prima garnitură a plecat în această dimineață de pe linia 1 din Gara Mare din Arad. Compania operează cu trenuri care oferă condiiţii ce sunt considerate de lux, însă la aceleaşi preţuri ale biletelor. Din decembrie, vor fi puse în circulație două trenuri,  spune președintele companiei Astra Trans Carpatic, Valer Blidar.

“Am hotărât ca primul tren de acest gen să circule pe ruta Timișoara – Baia Mare, urmând ca din decembrie, odată cu introducerea noului mers al trenurilor, să plece de la Timișoara două trenuri cuplate până la Oradea după care să se separe, unul spre Cluj și unul spre Baia Mare. Avem o  zonă business și economic, toate scaunele sunt dotate cu măsuțe, zona business cu mese între scaune”, explică Valer Blidar.

Lansarea cursei este o nouă dovadă că economia Aradului se dezvoltă, consideră primarul municipiului Arad Gheorghe Falcă.

“Este un pas important pentru ceea ce înseamnă industria arădeană. Sperăm că și infrastructura națională să crească de la an la an. Sperăm că Guvernul României se va apleca spre ceea ce înseamnă infrastructura de transport, să aibă grijă de gările din România, de spațiile din fața gărilor și să reușim să trecem cu cât mai mulți pasageri pe transportul cu trenul și cu evident cu trasnsportul a ceea ce înseamnă mărfurile din România”, spune Gheorghe Falcă.

Vagoanele sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme de enterteniment audio-video, cu internet, prize pentru curent electric, instalaţii performante de aer condiţionat şi încălzire.

Trenurile pot circula cu viteze de până la 200 km la oră însă sunt condiționate de calitatea infrastructurii feroviare din România. Investiția se ridică la circa 20 de milioane de euro iar întreg proiectul cuprinde lansarea a 15 garnituri de acest fel până în Aprilie 2019.

Compania a lansat în cursul lunii februarie 2017 ruta Arad-Bucureşti, iar peste vară a efectuat transport şi pe ruta Arad-Mangalia.

Pe ruta către Bucureşti, trenul oferă vagoane de dormit dotate cu duşuri, iar la vagonul de dormit clasa I, călătorii sandvişuri, cafea, apă, incluse în preţ, în vreme ce la cuşetă primiesc cafea şi apă. Trenul are şi însoţitori de bord. Si investiția de anul trecut de pe relația Arad-București se ridică la alte peste 20 de milioane de euro.

Compania intenţionează ca să deschidă şi alte rute.

sursa – radiotimisoara.ro

2 COMENTARII

  1. Mai exista o ruta cu ocazia introduceri acestui tren ruta Arad – Timisoara celasi tren urmeaza ruta Timisoara – Baia Mare respectiv Cluj din decembrie!

LĂSAȚI UN MESAJ